Corsa'da Problemler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan speedytr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben de vectra var ama çok ilginç ya bu opeller hergün birşey ögreniyorum... Bir daha (O) başlayan harfli araba alırsam zenci olayım...:) :D geriye takmak için bile 1 e alacan sonra 2 ye nasıl iş...Hacı murat bile böyle degil....Vites kolu olmasa bile tırnak makası(burası işin şakası)ama tornavida ile oluyor vitese takıyordun... bu hacımuratlarda ne cart ne cürt sesi vardı...Ahhh Murat 124 nerdesin....

Valla irfan haklısın ne varsa Türklerde var

1 normal 2 değiştir

bende bu 1 e takıp sonra geriye takma olayı yok arkadaşlar.belki diyeceksininz araban yeni ama eski b kasa 2000 model corsam dada böyle bişey yoktu.takardım direk geriye.tabi ileri giderken takmak değil:)duruken...

Aracın öncelikle Vites kolunun kayıp kaymadığına bir emin olun .(Motor bölümündeki birbirine bağlı seri ve tetikleyici segmanlı vs vs li çubuk lar diyelim.) Vites kolunuzun burçlarına baktırın .
Şanzumanınızın yağının düzgün olduğuna bakın .Kullanılmaması gereken farklı numaralardaki yağları kullanmayın .
Aracınızın debriyaj yüksekliğini kontrol ettirin Ayırmasına bakın .
Bunların hepsi tamam ise bu sorun Olmayacaktır .
Fakat Synchrolar devamlı bu tarz yüklenmelere maruz kaldıklarında Oturdukları yerlerdeki gerekli boşluğu koruyamıyorlar dibe kadar yapışan synchro ayırmayı düzgün yapmıyor.
Evet 1 veya 2 vitese alıp sonradan aracı geriye aldığınızda yapmayabilir ama Önemli olan ,Normal bir kullanımda bunları ek hiçbirşey yapmadan yerine şıkır şıkır geçmesi . Bi kontrol ettirelim .Hiçbirisi olmuyosa Synchro nuzun değişimi gerekir.

Sileceğinizin oturduğu bölümün istenilen konumda olması gerekir .Eğerek bükerek camın üzerine oturtmanız ileride tekrar aynı sorunları yaşatır . Hemen yenisi ile değiştirin Tamir yoluna bu tarz şeylerde gitmeyin .Yanı pahada az olan şeyleri tamir etmenin veya düzgün çalışsın diye verilen uğraşların sonu 5 gün sonra gene sizi bulacak . Kolunu sileceğini değiştirin . Kafanızdan atın .

:) :alkis: :good: tebrikler...6 kişide 1 siz tebrikler...
bende bu 1 e takıp sonra geriye takma olayı yok arkadaşlar.belki diyeceksininz araban yeni ama eski b kasa 2000 model corsam dada böyle bişey yoktu.takardım direk geriye.tabi ileri giderken takmak değil:)duruken...

Bende opelden tiksinenlerdenim.Yakında değiştiriyorum sorun çıkmazsa A3 veya Golf ile karşınızda olacağım :))

Geri vitesde Senkromenç olmaz...Kurt dişli diye tabir ettiğimiz dişli sistemi vardır ve 2 dişlinin arasına haşırt diye bir dişli girer..Herhangi bir senkronizasyon işlemi yaşanmaz..Dişliler arasındaki hız farkı büyükse hızların eşitlenmesi için birbirine sürterler ve ses çıkar..Bunun kaçışı yok..Ya debriyaja basıp 10 sn bekliceksin ki prizdirek mili tamamen durcak..Prizdirek milini hemen durdurmak istiyorsan herhangi bir senkromençli ileri vitese takıcaksın ki sessiz bir geri vites oluşabilsin..

Bende opelden tiksinenlerdenim.Yakında değiştiriyorum sorun çıkmazsa A3 veya Golf ile karşınızda olacağım :))
Sen opel den kurtulacak şanslılardansın. Biz biraz daha servis yollarını aşındıracaz anlaşılan. En azından sayısal falan çıkmazsa yakın zamanda öyle.
Geçen bir arkadaş "Abi corsalar hoşuma gidiyor, söyle 2002-2003 gibi bir corsa almak istiyorum" dedi. Adama "alırsan tekme tokat döverim seni" dedim. Son bir senelik masraflarımı anlattım. Üstüne bir de siteye soktum okuttum topicleri. Vazgeçirdim adamı...

Sen opel den kurtulacak şanslılardansın. Biz biraz daha servis yollarını aşındıracaz anlaşılan. En azından sayısal falan çıkmazsa yakın zamanda öyle.
Geçen bir arkadaş "Abi corsalar hoşuma gidiyor, söyle 2002-2003 gibi bir corsa almak istiyorum" dedi. Adama "alırsan tekme tokat döverim seni" dedim. Son bir senelik masraflarımı anlattım. Üstüne bir de siteye soktum okuttum topicleri. Vazgeçirdim adamı...

:alkis: :good:
soranlara kesinlikle (O) ile başlamayacak diyorum aldıgıma lanet ediyorum demekki tek ben degilmişim bu opelden nefret eden...(6)ay oldu alalı bir gün şöyle gönül rahatlıgı ile binemeyecekmıyız ha burası ha şurası mı bozuldu diyecegiz anlayamıyorum hala da anlayamadım...Müşteriler var opellilere soruyorum çogu dertli özellikle yeni modellerden 1996 dan yukarılarda dert daha çok....B kasalarda...

Benim Corsa da bazen geri vitese takarken sorun yapıyor, geri hariç başka vitese takıp, sonra geri vitese takıyorum. Proplem olmuyor, Araç durmadan geri vitese takmaya çalışılırsa cart curt ediyor.

Geri