corsacıların dikkatine !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mumit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mumit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar benim 2004 model 21800km de olan 1.4i corsa enjoy easytronic corsa sahibiyim. ocak/2010 yengemden almıştım o günden beri aracımı kullanıyorum çok memnunum tek bir şikayetim 60 km hızından itibaren içeriye çok ses gelmesidir. rüzgar yada asfalt sesi (motor sesi değil) birde yağmur yağdığı zaman tavandan bayağı ses geliyor. izolasyon ve kaporta zayıfmı acaba, önceki aracım tofaş sahinS modelim vardı daha sessizdi. acaba bütün corsalarda böylemidir.
Lastik ebatı otomatik vites olduğu için 185/55/r15 fabrika çıkışlıymış. normal vitesli corsalarda daha ince ve küçük oluyormuş. saygılarımla...

lastik ebatı motor büyüklüğü ile alakalı diye biliyorum 1.2 lerde 155 lastik var benim corsa da 185 65 14 var

lastik ebatları aracın donanımına göre değişiklik gösterir. Enjoy spor paket, cosmo ve silverline larda alaşımlı 15 jant vardır ve 185 55 15 kullanılır.

Düz enjoylarda 185 65 14 olması lazım ve essentilarda 13 jant vardır. Lastik ebatını hatırlamıyorum.

corsa c lerde yağmur ve çamurluk sesi standart kesebilirsin çamurluk sesi kolay. tavana naaparlar bilmiyorum.genel olarak izolasyonları epey zayıf. ayrıca karoseri zayıf diildir ben 140la çaktım ordan biliyorum

lastik ebatları motor büyüklüğüne göre değişiklik göstermiyo mu peugeot da da öle mesela 1.4 lerde 175 1.6 larda 185 lastik var bu arada yanlıs yazdım benim 1.4 corsam da da 175 lastik var 1.2 lerde de 155 var... donanımla pek ilişki kuramadım ben...

corsalarda donanıma göre değiştiği doğru, essentialar 14" sac jantla 165 veya 175 lastikle, enjoy silverline ve cosmolar 15" alüminyum alaşım jantlarla ve 185 lastikle geliyo.. tabi motor gücüylede alakası var kalkıpta 1.0 motorlu araca 185 lastik koymamışlar..

bilgileriniz için teşekkürler....

Geri