corsa ve beyin??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elif111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bencede degildir yetkili isterseniz opan ı tavsiye edebilirim yok özel de derseniz şahinopel e bakın önce yetkiliye diyin sonra özele gidin baksınlar dediğim gibi.ama yanınızda işten az bucuk anlayan biri olsun bayan başınıza gitmeyin yoksa abartı fiyatlarla karşılaşabilirisiniz işten anlamadıgınız için;)

Mehmet Gazihan' Alıntı:
Arızanın beyinden çıkacağını sanmıyorum..Arızanın silenememesi bir sensörün iptal olduğu manasına geliyor..Dikkatli olun..

arkadaşım arıza kodlarını bilmiyoruz şuan biz ne söylesek boş araçta hangi arıza kodları vermiş ne oldugunu bilsek br şeyler kesin olarak yürütecegiz en azından arıza kodları buraya yazılımş olsa pc deki tıs 2000 den bakıp söyliyecegim şunlara şunlara bu parçalara bakılaçak diye maglesef bayan arıza kodlarını almadıgı için burayada yazamadıgı için birşeyler söylememiz şuan için olanaksız

örnek arıza kodu p0300 ancak 3 adet var p0300 arıza kodunun birde karşısında ne yazıyor

ddimage4up5.jpg

yahu arkadaşlar Opelim.net Ankara başkanı durum önemli servislerden şikayet ediyoruz arkadaşa Ankaradan kimse yardım etmemiş nasıl olacak bu iş durduk yerde kazık yiyelim sonra burda yazalım lanet olsun servislerede konu çıksın diyemi bekliyoruz.

Ankarada arabayla ilgilenen bi sürü arkadaş var yokmu kimsenin tanıdığı servis.

valla ben ist dayım ankarada olan bir opel servisi bayana yardımcı olursa iyi olur yoksa ben gidecem ankaraya =)=)=)

KODLARI ISTEDIM SERVISTEN VERDILER.

P1620
P0120
P1122
P0400
P1550

DEDILER..

araba suan yürüyor mu?
sasmaz oto sanayi sitesi 8.cadde'de dinler oto var.. bülent dinler,
istersen oraya bi gösteri ver bence yetkili servislere hic güvenme...
bana 4bin masraf cikardilar 600e bitirdim,bir keresinde de bir sey icin 260+kdv sadece parca parasi dediler konya yolu üzerindeki opelde ayni arizayi istanbula dönünce 5ytl'ye hallettim...
nasi rakamlar cok ucuk degil mi? bir daha yetkili servise gitmek mi,aslaa...
ankarada oldugum zamanlar sasmazdaki dinler otoya istanbulda oldugum zamanlarda ikitelli sanayisine giderim...

beynin degismesi gerekir diyen konya yolu uzerindeki opel.

P1620 arıza kodunuz

• Arızalı parçalar:
    A84A Kumanda Birimi - Multec
Önemli:
Değiştirmeden önce ilgili kontrol ünitesini (motor ya da immobilizer kontrol ünitesi) teşhis test cihazıyla sıfırlayın. Teşhis test cihazında immobilizeri seçin ve EK İŞLEVLER menüsünden ilgili teste girin. Asla iki kontrol ünitesini birden aynı zamanda sıfırlayıp değiştirmeyin.

gaz pedalını gösteriyor ona bakılacak artı motor beynine gidiyor bu arıza olayı

P0120

Arızalı parçalar:
A111 Gaz Kelebeği - Konumlayıcı

P1122

Arızalı parçalar:
B22 Sensör - Pedal Konumu

P0400 EGERE VALFİ

• Arızalı parçalar:
    A84A Kumanda Birimi - Multec
    veya
    Y56 Solenoid Valf - Eksoz gazı devridaimi
Önemli:
Değiştirmeden önce ilgili kontrol ünitesini (motor ya da immobilizer kontrol ünitesi) teşhis test cihazıyla sıfırlayın. Teşhis test cihazında immobilizeri seçin ve EK İŞLEVLER menüsünden ilgili teste girin. Asla iki kontrol ünitesini birden aynı zamanda sıfırlayıp değiştirmeyin

p1550

• Kontak KAPALI
  • Kontak AÇIK
  • Bekleme zamanı: En az 10 s
    -
  • Sorun kodlarını siliniz
  • Müşteri şikayetinin onarılıp onarılmadığını ve ilgili sistemin tümüyle çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Eğer kalan bütün teşhis testlerinden geçildi ise ve ilave müşteri şikayetleri yok ise, kontrol birimi sadece müşterinin onayı ile değiştirilebilir.

Önemli:
Kumanda birimi değiştirilmeden önce test cihazı ile mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunun için test cihazındaki sözkonusu sistemin PROGRAMLAMA menüsünden RESET (sıfırlama) işlevini çağırın.

evet elif hanım gördügüm kadarı ile araçınızın arızası motor beynine çıkıyor gaz pedalı konum sensörü gerçi bunun tamiri var biz burda yapıyoruz ançak diger özel opel servisleri tamir edip yapa bilirlerse onu bilemem yetkili servis hiç tamiri ile ugraşmaz direk motor beynini degiştirir diger arızalarda biri egr valfini vermiş ancak ilk başta gaz pedalı konum sensörünün arızasını diderip arızaları silip ondan sonra diger arızalara bakmak lagzım arcınızda okadar masraf yok bu işi ankarada özel bir opel servisi yapa bilirse araç rahatlıkla olur tabiki önemli olan gaz pedalı konum sensörünü tamir etmeyi bilmesi lagzım bu arızada normalde motor beyni degişiliyor yetkili servisler tarafından biz ise bunu tamir ediyoruz vede 2 yılda garanti veriyoruz

elif111' Alıntı:
beynin degismesi gerekir diyen konya yolu uzerindeki opel.

ayni servis iste yerinde olsam asla güvenmezdim,
bana oksijen emis sensörün arizali ve 260+kdv + iscilik diyen yer orasi zaten,
ki arizanin nedeni sensör üzerindeki iki kablonun yalitimini yitirip birbirine degmesiymis... istanbulda bu islem icin (arizayi tespit edip ciplak kalan iki kabloyu bant ile izole etmek) para bile almadilar 5ytl verdim yinede o kadar yani...
yasadigim ve tecrübe ettigim budur...
cikardigim dersse yetkili servisler yerine özel bi servise gitmek,ama hepsine degil elbette isini iyi yapan esnaf olan birine...

Geri