corsa ve beyin??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elif111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elif111

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:help:

2001 model Opel corsa aracim son bir haftadir gaza yuklendigimde tam aksini yapip gaz kesiyordu. Ancak bunu motor sicakken yapiyordu. Yani sabahlari aracimi calistirdigimda herhangi bir problem yok.
Dun aksam olan oldu ve arabam konya yolunda 70 km hizla giderken vites degistirirken istop etti. Neyse vitese alip debriyaji kaldirarak tekrar calisti. Fakay kenara cekip durdum. Ve bir daha calistiramadim. Birkac saat sonra araba soguyunca tekrar denedim ve calisti. Fakat araba ideal sicakligina ulastiginda yine istop ediyor.

Bugun yetkili servise goturdum. araci makineye bagladilar ve 4 tane ariza gosterdigini soylediler. Ve beyin bunlari silmiyormus falan filan.. Bu da yetmedi %80 beyin arizasi var degistirilmeli dediler. O da 1300ytl tutuyormus!!

Lutfen birileri bana bunun daha farkli ve daha UCUZ tamir yontemleri oldugunu soylesin.

Ilginize tesekkur ederim.

araçınızın kaç motor oldugunu yazar mısın elif111

öncelikle kendini üye arsivinde tanitman gerekiyor... aksi takdirde konun kitlenir.

1.4 motor

uye arsivi nerde? link verir misiniz?

üye arşiv bölümü buyrun

tıkla yın linke http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=11

bu arada araçınız 1.4 motor yazmışınız cihazla yani tech 2 bakıldı demişsiniz arıza kodlarını bilmek gerek onları bilmedigimiz için sizin araçınızda hangi arıza kodları vermiş bunları bilmiş olsaydık size daha saglıklı yardımçı olma şansımız olurdu size tek diye bileçegim araçınızda istop etmesi egr valfine bakılsın birde motor sıçaklık sensörüne bakılsın gerekirse direk size motor beyni degişeçek denilmiş motor beyni degişmeden en son motor güncelleme beyin yazılımı yüklenirse daha iyi bir netiçe ortaya çıkmış olur

motor ariza lambasi yaniyordu ,bir cukura girip ciktiktan sonra yanmaya baslamisti. eksozla ilgili oldugunu biliyorum. o vardi arizalarin birinde. diger 3 u neydi ogrenip yazacagim.

motor guncelleme yazilimi dediginiz sey kulaga cok hos geliyor..

tabii arabalar hakkindaki cehaletimden dolayi soylediklerinizi anlamakta zorlaniyorum.

ariza bence mekanik bisey. pedalla motor arasinda degil mi?bunun beyinle ilgisi nedir anlayamiyorum.:cry:

servisten arizalarin ne oldugunu yazan kagidi almamisim:(

off!!!

:o

elif111' Alıntı:
motor ariza lambasi yaniyordu ,bir cukura girip ciktiktan sonra yanmaya baslamisti. eksozla ilgili oldugunu biliyorum. o vardi arizalarin birinde. diger 3 u neydi ogrenip yazacagim.

motor guncelleme yazilimi dediginiz sey kulaga cok hos geliyor..

tabii arabalar hakkindaki cehaletimden dolayi soylediklerinizi anlamakta zorlaniyorum.

ariza bence mekanik bisey. pedalla motor arasinda degil mi?bunun beyinle ilgisi nedir anlayamiyorum.:cry:

motor yazılımı biz opel servisleri olarak tech2 çihazını araça baglarız araçtan sps onay alırız yani onayı aldıktan sonra masa pc sine tech 2 baglayıp tıs 2000 dedigimiz GM motor tarafından çıkarılmış programdır opel ler için tıs.dan en son versiyonu Z1.4.XE seçenegi seçip tech 2 çihazına aktarıp araçınızın motor beynini günçeleştiririz bu illa arıza veriçek bu sadeçe bunu günçellemek için bu işe yaradıgı zaman illa olaçak bir durum degildir araçlara muhakkak en son beyin günçellme yazılımlaları araçın çekişi araçın yakıtını bile düşürüyor

arçınızdaki beyin aynı insan beyni gibidir insan beyni nasıl herşeyi algılıyorssa bir şeyi yaparken ilk beyin harekete geçiyor kolunuzu yada parmagınız nerden kumanda alıyor tabiki beyin ile

araçlarda aynı insan gibidir onlarında beyin leri var araçın üzerinde bir çok eloktironik parçaları beyinden alıgılıyor örnek verirsek egr valfi motor sıçaklık sensörü vs... tekerlerde abs sönsörleri var nerden algılıyor abs beyni araçta hava yastıkları var nerden algılıyor tabiki egirbek beyninden umarım anlatabilmişimdir

ddimage2yt8.jpg

parça nosu motor beyni 62 35 008 yetkili satış fiyatıda kdv li fiyatı 1.713.76 ytl dir

ddimage3zb2.jpg

bende onu diyecektim yaaa beyine normalde 1800-2000 civarı fiyat çekerler acaba senin anlamagını filan zannetti hilemi yapacaklar beyin degiştirdik diye olabilir yanii...

Geri