Corsa D yüksek hızda zıplama!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZAN 66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZAN 66

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımı ( 2008 corsa 1.3 cdti 90hp ) 05.11.2007 de Eskişehir'den aldım, İstanbul'a getirirken otobanda 140km hıza kadar çıkabildim. Balanstan ötürü aşırı titreme vardı, daha hızlansam titremenin geçeceğini bildiğim halde yeni motoru üzmek istemedim..
Geçen hafta cuma günü lastiklere balans yapıldı. Pazar günü Kurtköy - Ümraniye arası otobanda 6. vites 3000 devirde 160km hızda titremenin geçtiğini fakat aracın periyodik bir şekilde zıplayarak yola devam ettiğini farkettim. Servisde lastik havalarının normal olduğunu teyit ettiler ve işin enteresan tarafı bu araçların 160km hızda zıplamasının normal olduğunu söylediler... Üretici firma teknik verilerinde maksimum hız 172km verildiğini ve bu hıza kadar hiçbir problem göstermemesi gerektiğini söylediğimde isterseniz hafta içi aracınızı getirin test sürüşüne çıkıp bir bakalım dediler...
15 yıldır araç kullanıyorum, 1996 dan sonra 2yıl Lada yetkili servisinde yedekparça sorumlusu olarak ve sonrada 1yıl rot-balans dükkanında teknisyen olarak çalışmış olmama rağmen daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım...
C'Mon 'unda böyle zıplama olan arkadaş varmı öğrenmek istiyorum veya başka araçlarda böyle durumla karşılaşanınız var mı?

benm araç 75 hp.ve ben max. 180 i gördüm.(zaten başka gitmiyor.)ama hiç zıplama gibibir sorun yaşamadım.yakın bir arkadaşımda 90lık var ve o 200 ü defalarca devrdi.ama böyle bir şikayetten bahsetmedi.
bence lastik havalarını başka bir yerde tekrar kontrol et yada biraz düşür.
belki lastik ısınmasından dolayı lastik hava basıncı artıyor olabilir....

bendede hic olmadı ya lastikden yada hava basıncından

Lastik havalarını kontrol ettir.Yada lastik hatalıdır.Yada lastik tel kırmış olabilir.

Bu daha ziyade yatık lastik arızasına benziyor.
Bunuda düşün derim.:(

Arkadaşlar bugün maslak Atatürk sanayi sitesindeydim yılların ustası Doğan Mermer amerikadan dönüp dükkanını yeniden açmış ,arayıp onu bulduk...
Bıkıp usanmadan 2 saat bizzat kendisi uğraşarak arızayı buldu: her iki arka kampana imalattan eksenden kaçık tornalanmış, aşırı salınımdan amortisörleri bile oynatıyor...
Sol kampanaya 160gr, sağ kampanaya 185gr kurşun yapıştırarak arızayı geçici olarak giderdi. Hafta içi servise gidip arka kampanaların değişimini isteyeceğim...
Ayrıca daha önce balansı yapan kişiyle ve bu araçlar bu hızda zıplar diyen ustayla bizzat tekrar görüşeceğim... Bakalım kendilerini nasıl savunacaklar!!!

o kadar töleransı aşmışlar yani tornada ve bunuda monte etmişler arabaya ! O servis elemanlarıyla hakkaten görüşmek lazım. Yenimi aracınız ? garantisi varsa halledersiniz sıkılmaya değmez. Arabanın zıplaması normal demek resmen başından savmak demek.

alla alla benim araçta 75hp 14" jant var bende hoplayıp zıplamıyorum

Geri