Corsa D yağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan swatsss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

swatsss

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,
Belki bu konuda çokça konu açılıp tartışılmıştır,
Fakat forumların geneline bakarak opel corsa D 1.3 cdti (75 hp) aracıma castrol edge 5w-40 yağ aldım. Yaklaşık 500 km yol yaptım. Sanki soğuktan mı artık nedir motor sesi daha homurdanarak (kalın-tok) çıkıyor. Birde İstanbul-Adapazarı yolunu (yaklaşık 200 km) gittikten sonra arka bagaj kapağında çokça yağ izleri gördüm. Acaba benim araçtan kaynaklı birşeymidir. Daha önce hep 5w-30 yağ koyulmuş bildiğim kadarıyla, şimdi 5w-40 olunca yağın ince yada kalın oluşundan dolayı biryerlerden mi kaçırdı acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Yağ izi derken, siyah kurum mu? Güzel yağdır aslen, seviyesine bakın nedir? Km nedir aracın?

Yağ izi derken, siyah kurum mu? Güzel yağdır aslen, seviyesine bakın nedir? Km nedir aracın?

Yani aracın arkasında tanecik şekilde oluşmuş yağ lekeleri vardı. Aracım 96 binde. Acaba yeni yağı beğenmedi, ince geldi biryerlerden kaçırdı, haliyle hızlı giderkende arka tarafa uçuşarak bulaştı?!
Anlamadım gitti..

Yani aracın arkasında tanecik şekilde oluşmuş yağ lekeleri vardı. Aracım 96 binde. Acaba yeni yağı beğenmedi, ince geldi biryerlerden kaçırdı, haliyle hızlı giderkende arka tarafa uçuşarak bulaştı?!
Anlamadım gitti..

Kondens suyudur, zifttir vs. yağ olsa duman şeklinde çıkar, tanecik olarak yağ atması mümkün değil.

0w30 0w40 5w30 5w40 hepsi kullanılabilir

yağ konularına artıkın karışmak istemeyom bir süre.......

Burada daha önemli olan aslında aracın motor yağını bir yağa alıştırmaktır. Her yıl özellikle viskozite değerleri birbirinden uzak ve farklı markalarda yağ kullanmak motor için iyi değildir. Yağa iyi karar verip mümkünse aynı viskozite ve hatta aynı marka yağ tercih edilmelidir.

kendi dizel corsa d aracımda da 5-40 yağ kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım. sadece 5-30 dan sonra ilk koyduğumda 100-150 gr. kadar yağ eksiltmişti.
yağda bir eksilme yoksa, senin aracın arkasında başka bir araba çalışırken senin arabaya yakın park ettiyse ve birazda gaza yüklendiyse onun eksozundan çıkan partiküller olmasın.
geçen gün bizim arkadaşın arabasının önü de aynı şekilde siyah yağlı nokta nokta yoğun bir şekilde leke olmuş.
ben bakınca başka bir arabanın eksozundan çıktığını farkettim.

Geri