corsa d kararan ayna far ve yağmur sensörü montajı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
bugün ebay ingiltereden aldığım aynam elime ulaştı yarın tesisatçıdan soketi almayı planlıyorum kablo tesisatını önceden hazırlamıştım sigorta kutusunun oraya kadar indirdim kablolarını ayna eskisine göre biraz daha büyük geldi gözüme daha detaylı fotoları montajdan sonra koyarım montajı sigorta kutusundaki kendi sigorta bölümüne bağlayarak yapmayı düşünüyorum kutunun içinde hazır olarak 7.5 amper sigorta mevcut

Ekli dosyalar

• IMG_0581.webp
    IMG_0581.webp
    50.9 KB · Görüntüleme: 254
kardeşim soketini ayrı olarak bulamazsın. araçların içinden tesisatla beraber çıkıyor. çıkmacılarda hurda arabalarda olur.

bence sokete gerek yok, uçları ayırıp direk lehimle gitsin. ben öyle yaptım. aynanın geri vites bağlantısı şase alarak çalışıyor. fakat corsalarda + çıkış var. bunu araya ya transistor ya da röle ekleyerek şaseye çevirebilirsin.

kardeşim soketini ayrı olarak bulamazsın. araçların içinden tesisatla beraber çıkıyor. çıkmacılarda hurda arabalarda olur.

bence sokete gerek yok, uçları ayırıp direk lehimle gitsin. ben öyle yaptım. aynanın geri vites bağlantısı şase alarak çalışıyor. fakat corsalarda + çıkış var. bunu araya ya transistor ya da röle ekleyerek şaseye çevirebilirsin.

abi tam anlmadım röle koyunca bağlantısı nasıl olacak sanırım siyah beyaz olan kablo geri vites diğeri gri olansa tavan lambasının fakat tavanda hangi kabloya bağlamak gerekiyor

geri vitese taktığın zaman geri vites müşirinden +12V geliyor. ayna geri vites bağlantısı için gerekli olan ise - (şase). 12V geri vites çıkışına röle bağlayıp röle çıkışını da şase yap demek istiyorum yani.

Bu almış olduğunuz üründe geri Vites görüş kamerası var mı?

geri vitese taktığın zaman geri vites müşirinden +12V geliyor. ayna geri vites bağlantısı için gerekli olan ise - (şase). 12V geri vites çıkışına röle bağlayıp röle çıkışını da şase yap demek istiyorum yani.

Abi peki bunu nasıl yapıcam ben sadece röle ile aküden hat çekip kontağa bağlamayı biliyorum.
Bu almış olduğunuz üründe geri Vites görüş kamerası var mı?

Bu orjinal ayna bildiğim kadarıyla yok

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

telefondan bağlandığım için şema çizemiyorum kardeşim. google'da "röle nasıl bağlanır" yazınca çıkar galiba.

orjinal GM kararan aynalarda geri görüş kamerası yok.

telefondan bağlandığım için şema çizemiyorum kardeşim. google'da "röle nasıl bağlanır" yazınca çıkar galiba.

orjinal GM kararan aynalarda geri görüş kamerası yok.

abi bende şimdi geldim eve bugün soket işini hallettim şerefsiz çıkmacılar bir sokete 200 tl istedi tesisatçıda buldum soket 10 tlye işi hallettim :)

epey yoruldum arabanın içeridesigorta kutusunu söktüm tesiatı olmadığı için sigorta kutusunun arkasındaki sokettede kablo yok yarın tesisatçıya gidip kablo yaptırıcam

iftar saatinde montaj bitti sayılır sadece iç aydınlatma bağlantısı ve geri vites kaldı sarı aydınlatması çok hoş durdu piano black konsolda

sistemin benim gibi orjinal çalışmasını isteyenler için montajı anlatayım

Önemli: İlk önce aküyü kutup başlarını ayırmayı unutmayın!!!

1. far anahtarının olduğu kapak aılıp anahtarın soketi çıkarılıp kapak çıkarılıyor
2. direksiyonun altındaki plastik iç trimi 3 adet torks vida tutuyor bunları söktükten sonra aşağıya doğru çekince trim yerinden ayrılıyor yanlız kapı lastiğine dikkat edin yırtılmasın
3. kablolar sol a sütünunun içinden geçiriliyor toplam 7 adet olacak fakat sütün içinden ben 6 tane geçirdim çünkü kablonun biri iç(tavan) aydınlatmaya bağlanacak
4. sigorta kutusundaki 14. (sigorta sağ en alt 7.5 a) kararn ayna far yağmur ensörü ve park pilotunun sigortasıdır sigortadan sonraki kablo ise opsiyon alınmış olsaydı sigorta kutusunun arkasındaki yeşil sokette olacaktı ona ulaşmak için ilk önce dişi torksla(10 numara) 3 adet torks cıvatayı söküyoruz sağda ve solda bulunan tırnakları bastırıp sigorta kutusunu arabaının motoruna doğru içeriye itiyoruz ve sigorta bulunduğu iskeletten ayrılıyor şimdi arkasındaki yeşil soketi kilidini açıl çıkarıyoruz
5. soketin aşağıya bakan sırasında sağdan 6. pin bizim 14. sigortanın pinidir ona gerekli pii tesisatçıdan alıp yerine yerleştirip aynanında artı kablosunu bu pine bağyıp soketi yerine takıyoruz
7. bundan sonra işlemlerin tersini yapıp toplama işlemine geçilecek
8. tavan aydınlatmasındaki gri kabloda aynadaki gri kabloya bağlanacak
9. benim ayna vectra c aynası olduğundan geri vitesi daha bağlayamadım fakat oda röle ile çevrilecek

not: montajı tek başıma yaptığımdan dolayı pek foto çekemiyorum porf makinesi olan arkadaşta tatile ayrılmış o yüzden sonucu çekemedim beni ipone 5in gece çekimi kötü bu arada eski bir shirt ve yeni çorap giymek şart pedalların oyada kafayı koyup ayakları tavana kaldırmak gerekti bende:)

3. fotoda ola gösterdiğim kabloların altında kalan sıraya pin takılacak 4. fotoda ise pin taktıktan sonra yaptığım soketler var ayna ve sensör için

Ekli dosyalar

• IMG_0585.webp
    IMG_0585.webp
    56.2 KB · Görüntüleme: 160
  • IMG_0586.webp
    IMG_0586.webp
    52.9 KB · Görüntüleme: 136
  • IMG_0587.webp
    IMG_0587.webp
    43.4 KB · Görüntüleme: 133
  • IMG_0588.webp
    IMG_0588.webp