corsa D devir sorunsalı....

wd40la geçeceğini sanmam. en azından yıkamacıda arabayı 1-2 yıkamadan sonra wd40 yavaş yavaş gidecektir. serviste her ne sıktıysalar artık, hiç ses gelmiyor arabadan

Bizimkilerde olmuyor bu problem. Ya da kışın soğuklarda göreceğiz.

Sorun olarak görmekte gereksiz belkide. Yinede geçmiş olsun.

Kapı gcırtısı için WD40 mı kullandılar gördün mü? Eğer öyleyse ben hiç servise gitmeyeyim. İlk aldığımda yoktu bende bu kapı gıcırtısı iyi bir yıkamacıda içini yıkattıktan sonra başladı. Herhalde yağları falan silip temizledikleri için oldu. Aslında epeydir WD40 sıkayım diyorum da evden çıkarken almak gelmiyor aklıma.

öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.WD40 sıktılar;şimdilik ses kesildi ama ileride ne olur bilemem.işin ilginci benim arabadaki mum yağlarının falan bir kısmıda duruyo yıkanmamasına rağmen gıcırtı geliyodu demek bana teslim edilirken kullanmamışlar.olmazsa bitane de ben alayım WD40.bence servise gitmeden bi sıkın deneyin faydası olacaktır kanaatindeyim....

Son düzenleme:
gaz problemi soğukken oluyo demişsiniz de soğukken rölantiyi 4200-4300 devire kadar çıkarmaz otomatik bence.
onda veya sensörlerinde problem olabilir gibi
bir de 1.6 boradan 1.2 corsaya geçmişsiniz, 4000 devir biraz fazla gelebilir sanki o araca,çok da yıpratmamak lazım diye düşünüyorum

gaz problemi soğukken oluyo demişsiniz de soğukken rölantiyi 4200-4300 devire kadar çıkarmaz otomatik bence.
onda veya sensörlerinde problem olabilir gibi
bir de 1.6 boradan 1.2 corsaya geçmişsiniz, 4000 devir biraz fazla gelebilir sanki o araca,çok da yıpratmamak lazım diye düşünüyorum

sanırım bi yanlış anlaşılma var.100 devir artıyo.yani 4200 e ben getiriyorum araba 4300 yapıyo kendiliğinden gazdan çektiğim halde.

bu arada sıcakkende yapmaya başladı :(((

boramda 6200 kullanırdım.corsada 3500-4000 civarı...

Debriyajın yukarıda kavramasıda sebeb olabilir.Hiç debriyajı zorladınız mı?

Geri