corsa D devir sorunsalı....

sitkiuysal

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar.aracımda anlamsız devir yükselmeleri oluyo.forumda bi göz gezdirdim sonuç arabanın yüksek vitese geçişinde yolcu rahatlığı ve sarsmama gibi etkisi olduğu için yapılan orjinal bi durum arıza değil gibi açıklamalar...misal 1. vitesle kalktım devirlendirdim,4500 dd ye gelince debriyaja basıp 2 ye atarken boşta gaza basmadığım halde ,basmışım gibi devir 4550-4600 dd ye geliyo sonra atıyorum 2 ye araba devirli olduğundan fırlıyo.nasıl bi rahatlık ve sarsmama ise.etraftan sanki acemi şöförmüş izleniminin uyanmasını bırakın bende de sinir bozucu sonuçlar ortaya çıkarıyo.normal mi problem mi.ve en önemlisi nasıl iptal ederiz veya düzeltiriz.yardımcı olursanız sevinirim.selamlar....

Son düzenleme:
Arkadaşlar.aracımda anlamsız devir yükselmeleri oluyo.forumda bi göz gezdirdim sonuç arabanın yüksek vitese geçişinde yolcu rahatlığı ve sarsmama gibi etkisi olduğu için yapılan orjinal bi durum arıza değil gibi açıklamalar...misal 1. vitesle kalktım devirlendirdim,4500 dd ye gelince debriyaja basıp 2 ye atarken boşta gaza basmadığım halde ,basmışım gibi devir 4550-4600 dd ye geliyo sonra atıyorum 2 ye araba devirli olduğundan fırlıyo.nasıl bi rahatlık ve sarsmama ise.etraftan sanki acemi şöförmüş izleniminin uyanmasını bırakın bende de sinir bozucu sonuçlar ortaya çıkarıyo.normal mi problem mi.ve en önemlisi nasıl iptal ederiz veya düzeltiriz.yardımcı olursanız sevinirim.selamlar....

çok yüksek devirde vites büyütüyorsun. 3000-3100 devirde yükseltirsen sorun olacağını sanmıyorum. ibredeki hafif oynamalar ise normal. özellikle yokuş aşağı yaşanıyor.

evet bence de devri çok yükseltiyorsun. tabiki bu bir rahatlık çünkü cogu sürücü vites geçişlerinde devri yakalıyamıyor ve arac tekleme yapıyor. bu senin sürüş tarzın ile araba arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor gbi.

?

çok yüksek devirde vites büyütüyorsun. 3000-3100 devirde yükseltirsen sorun olacağını sanmıyorum. ibredeki hafif oynamalar ise normal. özellikle yokuş aşağı yaşanıyor.

motorun sesini dinleyerek yaptığım vites büyütmesi sonucu bakıyorum devir 4000 ve üzeri.diğer aracım olan bora 1.6 da böyle bi sorun yok.istersem 6200 devir çevireyim oynama olmuyo.sanırım ondan kalma bi alışkanlık.yokuş aşağı olayını denemedim olmazsa bugün onuda denerim.ama 3000-3500 devirde de yaşanıyor bu problem şimdilik.dikkat ettiğim nokta şu; hızlı devirlenmelerde yüksek vitese atınca anlamsız devirlenmeler oluyo.normal şekilde devirlendirip vites yükseltsem normal oluyo (genelde)...

çözemediğim noktası o zaten.olmazsa servise danışacağım..ilginize teşekkürler.

bence bir problem var. debriyaja basınca devir artıyo anladığım kadaryıla doğru mu? Bana orjinal değil gibi geliyor

debriyaja basılı iken devrin yükselmesi normal değil, gaz teli diyeceğim ama o modellerde gaz pedalı sensorlerle algılanıyor olmalı. bence bir baktırın.

Ayağını gaz pedalından çektiğin hızda pedal geri geliyor mu? Hani bir sıkışma falan olup sen ayağını çekmene rağmen gaz verme devam edebilir mi?

bence bir problem var. debriyaja basınca devir artıyo anladığım kadaryıla doğru mu? Bana orjinal değil gibi geliyor

vites değiştirmek için debriyaja basınca yapıyo .devir artışı çokta değil tabiki misal 4000 de bastıysam 4200-4300 oluyor

Ayağını gaz pedalından çektiğin hızda pedal geri geliyor mu? Hani bir sıkışma falan olup sen ayağını çekmene rağmen gaz verme devam edebilir mi?

gaz pedalında bi problem yok çektiğim anda geri yerine geliyo.sıkışma falan olsa bi kaç defa yapardı sanırım ama bu olay ne zaman binsem oluyo malesef...

vites değiştirmek için debriyaja basınca yapıyo .devir artışı çokta değil tabiki misal 4000 de bastıysam 4200-4300 oluyor
200-300 devirde aslında az değil 50 devir bile artsa bence yinede normal değil

Geri