corsa d bakım sonrası fren sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsadnz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

corsadnz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar, arabam corsa essentia 13. cdti bir yıllık bir araba. 6100 kilometrede ne olur olmaz diye yıllık bakıma arabayı verdim. bakımdan sonra yaklaşık 5-10 km sonra ışıklara 30-40 km arası ile gelirken durmak için frene bastım ancak arabanın frenleri sertleşti. araba kızaklama yaptı. Öndeki aracın sağ tarafına çarptım. Allahtan hızım düşük olduğu için büyük bir hasar olmadı.Ufak çaplı atlattık. ama benim anlamadığım nokta bakıma girmeden önce hiç böyle bir sorun yaşamadım. Kaza yaptığım yerde hep geçtiğim ışıklarında durup kalktığım yerdi.

Servisindeki usta ile konuştuğumda bana frene basıldığında tutmuyorsa kaldırıp tekrar pompa yapacaksın dedi. Kaza anında abs devreye girmiş dedi. Bana hiçte mantıklı gelmedi. Sen durmak için frene bastığında durmaz mı? o kadar kısa sürede ayağını kaldırıp tekrar pompa yapmak??? bunlar saniyelik işler..Benim tahminim arabaya check up yapıldı o sırada da frenlerle ilgili bir eksik işlem yapıldı gibime geliyor.
Bu arada netten araştırdığımda corsa d'nin düşük vitesinde ve klimanın çalıştığında frenlerin tutmadığına ilişkin şikayetlerde duydum.

Böyle bir sıkıntı yaşayanlar oldu mu? ve böyle bir durum neden yaşanmış olabilir? bana yardımcı olur musunuz?

Böyle bır sorunu bende yaşadım ıspartada Lada Samaraya arkadan çarparak durabıldım , arabama bısey olmadı lada samaranın durabıldıgı mesafede benım 2012 model arabamın duramamıs olmasını dusunmek bıle ıstemedıgımden pek ılgılenmedım , çeşitli yerlerde servıse gittim benzınımı harcamaktan başka hiçbir işe yaramadılar , olur oyle dıyıp gonderdıler...

Forumdan A.Murat SUNAR abimle birlikte ıspartadaki serviste bu konuyu açtıgımızda hıcbır yaptırımda bulunmadılar sadece şası numarasından bakıp westinghouse ye ek bır parca takılıp takılmayacagını kontrol ettıler , buna gereklı parca fabrıkada takılmıs deyıp gonderdıler , çunku servıs elemanlarına (mudurune) hersey normal geliyor ve olur oyle dıyıp ısın ıcınden sıyrılıyorlar...

Izmırde serviste ise toprak vardır taş vardır kaymıştır vsvs gibi sacmasapan yorumlar yapıp benı gonderdıler.

Bu soyledıgınız klima meselesi westinghouse ıle alakalı fakat makyaj ıle bu problemı de çözdüler.

Eskı corsalarda ise programsal (frene basınca klimanın devre dısı kalması) veya direkt akuden kablo alınarak takılan bır parca ile cozuyorlar...

Geçmişolsun.

Son düzenleme:
yalnız işin garibi servisten önce saglam servisten sonramı fren degişti? birde hangi servise gittiniz acaba ?

Corsadaki bu fren tutmama şikayeti midemi çok bulandırıyor. Etrafımdaki en az 5 kişiyi corsadan vazgeçirdim. Olcay, makyaj ile %100 düzeldi mi sorun acaba?

Geri