Corsa D Ariza Lambasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan C'MON
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

C'MON

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dun " HID " marka 6000 K Xenon taktirdim araca .. Uygulama oncesinde araba calistirilmadan once yarim kontakta isiklarin sonmesini bekledigimiz anda " otomobil ve uzerinde tamir anahtari " resmi olan 1 uyari lambasi cikiyor .. Xenon takilmadan once bu yoktu .. Yani Aku Lambasi - Yag Lambasi & Motor isareti cikip ondan sonra marsa basiyorken simdi bu 3'unun yaninda o 4. simge yaniyor . Fakat araba calismaya basladiginda sonuyor bir daha yanmiyor.Yandigi tek yer o yarim kontakta ki hali ! Ama bunu kafaya takmis durumdayim .. Normalde yanmali mi ? Baska takilan araclarda durum ne oldu bilgisi olan arkadaslar varsa lutfen paylassinlar .. Yada " yansin sonradan sonuyor o kadar onemli takilacak bir sey degil sorun olmaz " diyip gecilecek birsey mi .. ustaya gostermeye gittigimde yoktu yerinde soramadim :/

Kitapçığa baktın mı ne lambası imiş o. Açıklamasıda vardır ne zaman yanacağı ve söneceğinide yazar.

Kitapciga bakmaya gerek duymadim cunki Xenon oncesinde o lamba yanip hemen sonuyordu sonra digerleriyle beraber.. sonra calistiriyordum araci.Xenondan sonra o lamba motoru calistirinca sonuyor artik ..

aynı sorun bende var astra h araç,tech2 ile arızayı sildirebilirsiniz opel servislerinde

xenon u ne kadara taktırdın? memnunmusun?

Merhaba,
sende benim gibi ikazzedelerdensin...
Ben aracimi Subat 2007'de aldim. Yaklasik 1 ay sonra ikaz lambam yandi. (Tabi bu arada ben herhangi bir aksesuar vb'de taktirmadim) Aracimi aldigim tarihten 1 ay sonra servise gittim. Evet ikaz lambasini sondurduler ama herhangi bsy bulamadilar. Bu ikaz lambasi 25 ile 45 gun araliklarla ayni dediginiz sekilde (araci calistirmadan sonerken artik sadece araci calistirdigimda sonuyordu) Sonucta 6-7 kere Opel Odak'a gittim. Sorun fren salterinden dediler. Ama her degismden sonra yine oluyordu. Almanya ile yazistilar. Sirf bunun icin benim arabamda farkli seyler denediler. (Bunlarin arasinda yazilim degistirmekte vardi) En son cikan sonuc cok komikti ve kendileri de denediler. Araci ilk calistirdiginizda frene basiyordunuz ve bu pedalin altinda bir fren salteri bulunuyordu. Kontaga bastiginizda elektrik devresi anlik gidip geldigi icin bir parcayi yakiyor ve karsiliginda ekranda o istemediginiz ikaz isigini goruyordunuz. Bunun icin Almanya'ya dilekce yazildi. (Ben tek olmadigimi biliyordum. Ama benim gibi o isiga dikkat eden kac kisi var onu merak ediyordum.) Seni buldum durumuna uzuldum ama benim gibi dikkat eden birini burada gormek beni memnun etti. Bu konu ile son durum sudur. Yurtdisindan yazilim gelistirilip bizim araclara yuklenecekti. Beni arayacaklardi!!! En son 3 ay once ikaz lambam yine beni uyuz eder sekilde aracim her calstiginda yaniyor. Ne arayan var ne soran...

Merhaba,
sende benim gibi ikazzedelerdensin...
Ben aracimi Subat 2007'de aldim. Yaklasik 1 ay sonra ikaz lambam yandi. (Tabi bu arada ben herhangi bir aksesuar vb'de taktirmadim) Aracimi aldigim tarihten 1 ay sonra servise gittim. Evet ikaz lambasini sondurduler ama herhangi bsy bulamadilar. Bu ikaz lambasi 25 ile 45 gun araliklarla ayni dediginiz sekilde (araci calistirmadan sonerken artik sadece araci calistirdigimda sonuyordu) Sonucta 6-7 kere Opel Odak'a gittim. Sorun fren salterinden dediler. Ama her degismden sonra yine oluyordu. Almanya ile yazistilar. Sirf bunun icin benim arabamda farkli seyler denediler. (Bunlarin arasinda yazilim degistirmekte vardi) En son cikan sonuc cok komikti ve kendileri de denediler. Araci ilk calistirdiginizda frene basiyordunuz ve bu pedalin altinda bir fren salteri bulunuyordu. Kontaga bastiginizda elektrik devresi anlik gidip geldigi icin bir parcayi yakiyor ve karsiliginda ekranda o istemediginiz ikaz isigini goruyordunuz. Bunun icin Almanya'ya dilekce yazildi. (Ben tek olmadigimi biliyordum. Ama benim gibi o isiga dikkat eden kac kisi var onu merak ediyordum.) Seni buldum durumuna uzuldum ama benim gibi dikkat eden birini burada gormek beni memnun etti. Bu konu ile son durum sudur. Yurtdisindan yazilim gelistirilip bizim araclara yuklenecekti. Beni arayacaklardi!!! En son 3 ay once ikaz lambam yine beni uyuz eder sekilde aracim her calstiginda yaniyor. Ne arayan var ne soran...

Arabayı çalıştırırken frene basmayacakmıyız şimdi. Anlattıklarından bu sonucu mu çıkarmalıyız. Yoksa frene sonuna kadar basınca mı oluşuyor bu problem. Zira bu aralar elfrenini çekmediğim için çalıştırırken hep frene basıyorum (sonuna kadar değil) ama bende öğle bir problem olmadı.

Birde parçanın tam adını söylesen başına gelenlere yardımcı olur.

Ayak fren pedalinin altinda fren musuri gibi bsy varmis. Biz araci ilk calistrdigimizda arac kaymasin diye haliyle frene basiyoruz. Ama ayagimiz frende iken kontagi actigimizda bu alttaki parcaya elektrik anlik olarak gidiyor ve geliyor. Sonrasinda bu parca arizalananiyor. Ben bu parcayi 2-3 kere garantiden degistirttim. Onlarda sorunu kesin cozmek icin benim aracimi 1 gun serviste yatirdilar. Denediler, ayni sorunu yapti bizim C'mon. Tabi ben biraz yuklenince bunun benim aracima ozgu bir sorun olmadigini, bunun icin Almanya'ya genel yazi yazdiklarini soylediler. Bizim yapacaklarimiza gelince; BEKLEMEK!!! Su anda ikaz lambam ayni uyuzlukta yaniyor. Tekrar bunun icin servise telefon actigimda siz aracini getirmeyin. Zaten ayni ikaz er yada gec yanacak dediler. Himm birde servisteki yetkili arkadas "araci ilk calistirdiginizda ayak frenine basmayin" deyince sunu soyledim. "Hadi duz yolda tamam ama rampada var mi dedim oyle bi kahraman :) Bu kadar para verdi ayak frenini kullanamyacak miyiz"

Yahu ne biçim iş bu. Ama ben havalar soğuduğundan beri hep frene basarak çalıştırıyorum bende öyle bir problem olmadı.

Aman aman olmasin zaten. Ben o isigi gorunce basliyorum icimden saymaya... Tadim kaciyor sabah sabah :( Ben sirf bu yuzden mahkemeye verecektim. Elimde sadece bu konu icin 6-7 adet servis formu var. Onlarda altina yazmislar yok ikaz lambasi aracin calismasinda bi sorun teskil etmez yok filan falan gibi. Ama ortada su gercek var. Eger bu ikaz lambasi 3-4 yerin hatasini belirten bsyse benim gercekten onemli bi arizam oldugunda aman yine ayni yerdendir dememi veya su anda zaten yaniyor. Yeni arizayi gorememe sebep olacaktir. Hayirli haberler bekliyoruz bizim servisten. Ben en iyisi pazartesi erkenden telefon ile bir sorayim son durumu :)

Geri