merhaba arkadaşlar 2009 model corsa d 1.2 benzinli 47500 km de aracım var. alalı 1 yıla yaklaştı. aldığımda 35000 km de idi. araç ilk çalıştığında hiç bir sıkıntı yok ancan biraz ısınınca şarj dinamosu ve devir daimin ordan cıkırtı şeklinde ses geliyor. kendi ustama ( tecrübesi ve işine güvenirim) bi kaç kez götürdüm ilk seferinde şarj dinamosundan olduğunu sıkıntı çıkarmayacağını istersem dinamocuya gidip bilye ve kömürlerin değişmesi gerektiğini söyledi. (200 tl civarı masraf olur dedi) bi başka servis te aynı yerden olduğunu ve aynı işlemi yapmamı söyledi. daha sonra tekrar kendi ustama gittim doktorların kulaklığına benzeyen cihazlarıyla dinledik devir daimden geldiğini söyledi istersen devir daimi değişiriz ama iş uzun sürer dendi. sıkıntı çıkarmayacağını iki usta da teyit etti hatta son gittiğimde ustam dinleme şu arabayı para harcayacak yer arıyon diye gönderdi beni. bu arada gergi bilyesinden olabilir diye değiştik ama hala devam ediyor.
bu tarz bi sıkıntıyla karşılaşan oldu mu? yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
bu tarz bi sıkıntıyla karşılaşan oldu mu? yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.