corsa c'ye nazar değdi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan estello
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

estello

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım 2004 Corsa CDTİ.60 binde.sabahları -23 derecede(kayseri) tek marşta çalışan aracım şimdi teklemeye başladı.4 gündür de servis ışığı yanıyor.
servis ışığı yanınca özel servise uğradım,antifiriz nerdeyse bitmeye yakındı.galiba bi yerden kaçırıyordu.neyse antifirizi ekleyip ışığın sönmesini bekledik,usta antifiriz azaldığı için ışığın yandığını söyledi ama nafile hala ışık yanıyor,üstelik şimdi iyiden iyiye teklemeye başladı.bugün 10-15 marşta zor çalıştırdım.servise gidecek zamanımda yok,haftaya kadar.
sorun nedir anlayamadım.ustaların görüşlerini bekliyorum.
teşekkürler.

Enjektörler Olabilir Antifiriz olmadıı zaman Servis Işığı yakmaz benim bildiim kadarıyla:( Eğer Geç çalışıyorsa Büyük ihtimal Enjektörler gitmiştir git bi ölçtür ;) Geçmiş olsun...

servis ışıgıyla antıfırızın hiç alakası yok. makınaya baglanacak.

tech2 yok mu ustanda bir sor yoksa tech 2 olan bir yere gitmeye çalış oradan arıza kodunu okular arızanın hangi parçadan yaptığı anlaşılır

Dizel ve soguk hava, bir araya gelince kötü oluyor..geçmiş olsun, umarım büyük bir sorun değildir.

bende de aynı arıza var sanırım soğuklardan kaynaklanıyor,
geçen hafta sonu mersine gittim orda problem çıkarmadı ama arıza lambası ilk çalıştırmada yanıyor, kontak aç kapa yapınca yanmııyor tekrar.
yine de bi serviste makinaya bağlatmak lazım.

acaba carbon clean yaptırmamın bir faydası olurmu?veya şu benzinliklerde satılan enjektör temizleyiciler işe yararmı.yarın depoyu fullemeden önce denemeyi düşünüyorum.
2 gündür aracı kullanmıyordum bugün 12 marşta ancak aldı,ama ondan sonraki çalıştırmalarımda tek marşta çalıştı.

soguk ıklımlerde dızel problem yapar motor ısındıktan sonra sorun yaratmaz

Umarım beyin arızası değildir !

Aynı sorun bende de var, benimkinin teşhisi kondu hatta, motor beyini. İnşallah sizinki basit bir sorundur...

bugün bi fırsatını bulup özel servisime uğradım.
usta anında sorunu çözdü,meğerse ısıtma bujilerinden biri patlamış(4 tane varmış)parça alıp değiştirdi.
25ytl parça+10ytl işçilik
arıza ışığıda söndü
neyseki büyük bir arıza çıkmadı.
cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

Geri