Corsa C'mon yakıtı hakkında

zain_4381

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Depoyu fullettim İstanbul'dan Sakarya ya gittim ..gidiş geliş yarım depo ya indi istanbula geldiğimde...bir baska ayrı benzin istasyonundan da aldıgım aynı oldu.

bu fazla yakıtın sebebi nedir sizce...
(araba 6bin km de)

tam olarak kaç litre yakıtla kaç km gittiğini söylersen sanırım ozaman yardımcı olabiliriz . . .

yakmamması lazım

kullanım şeklinden hava koşullarına trafik yoğunluğundan aracın km ve bakımlarına kadar bir çok etken var burada bunları açıklarsan yardımcı olabiliriz sanırım...

birde km ve litre olarak söylesen çok daha güzel olurdu

şoförden kaynaklanıyor:D...
litre km söylersen sorunmu var yokmu diyelim hanımefendiciğim;)

tam olarak kaç litre yakıtla kaç km gittiğini söylersen sanırım ozaman yardımcı olabiliriz . . .

öyle hesaplamadım hiç.
yani dolturtup döndüğümde istanbula tekrar yarım depo olmuştu.
istanbul-sakarya-istanbul = 370 km ortalama

dur kalk trafiği yok denecek kadar azdı.uzun yol işte..ortalama 140-160-180 hızdaydım.
bir depoyla güneye indiğini söyleyen arkadaşlara inanamıyorum nasıl oluyor

bence değerler normal yakıt çok fazla degişkenlik gösteriyor asvaltın durumu, hava durumu, yük ve yol durumu vb şeyler yakıtı etkiler her zaman bunu yapmaz ama dedigim gibi degişkenlik gösterir

araban 1.3 160 180 km hız fazla yaktıracaktır güneye innen o arkadaşlar var ya işte onlar bu hızlara çıkamışlardır.

bence hızından dolayı bukadar çok yakmış aracın. Yoksa yakması çok zor. 140a kadar normal ama geçince heleki 75hp araç 5 vites olduğu için daha fazla yakacaktır.

dizel için en ideal hız 90 100 sn 140 180 diyosun ki buda yakıtta cok farkettirir o hızla normal bnce

Geri