corsa cdti turbodaki yağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beycan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beycan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selamlar
60 binde 2007 model 1.3 corsa aldım. alırken aracı gösterdiğim usta turbodan hafif yağ sızmış dedi aracı aldığım arkadaş bu araçların tümünde böyle bi sorun olduğunu söyledi ustada çok üzerinde durmayınca güvendim konuyu araştırmadım aldım aracı. geçenlerde baktım turbonun hava filtresi tarafından gelen tarafında değil de diğer tarafında yağ var. ilerde turboyu değiştirmem gerekir mi sizce bi de satan arkadaşın dediği sorunu duyan oldu mu acaba??
teşekkürler..

Yağ kaçırma sorunu ülkemizde önemsenmez ise, sonu aşağıdaki video gibi olabilir. Dizellerde olan bir durumdur, ne yapsanız durmaz. Düz vites ise, 5. viteste kaldırmayı falan deneyebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=58SoI7YKr4o

illaki bir miktar emme tarafındada yağ olacaktır...intercooler ı vıcık vıcık edecek kadar değilse az bir miktar genelinde olur..siz yağınızı kollayın binmenize devam edin...kolay kolay birşey olmaz m.jet turbosuna..

Ben aracı 2.el 125binde aldığımda tubodan altındaki parçaya yağ sızmıştı söküp bakıldığında bütün intercooler'ın yağ dolduğunu görmüştük araç (düzgün çalışıyordu buna rağmen) turbonun keçesi patlamış dediler gidip sıfır turbo alıp taktık bütün borular ve intercooler temizlendi aracı çalıştırdığımda masmavi duman atmıştı 5 dakika boyunca ben anlam verememiştim bütün hava yolu yağ doluyken duman atmıyorduda temizlendikten niye duman attığına usta araç daha önce çektiğini düzgün hava alınca atmaya başladı demişti.

Bence intercoolerı söküp bakın yağ dolmaya başlamışsa turboyu değişin sistemi temizletin.

Son düzenleme:
biraz zaman geçti de artan sızıntının fotoğraflarını yükleyeyim dedim. hafif de bi ıslık var . bi kaç ustaya gösterdim temizleyip tekrar bakalım, değiştirelim vs diyen oldu. elletmeden sorayım dedim ne dersiniz??

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0009.webp
    Fotoğraf-0009.webp
    60.4 KB · Görüntüleme: 21
  • Fotoğraf-0010.webp
    Fotoğraf-0010.webp
    51.4 KB · Görüntüleme: 18
  • Fotoğraf-0012.webp
    Fotoğraf-0012.webp
    52.4 KB · Görüntüleme: 19
Geri