Corsa C tamponu sökmeye çelışıyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kdr20_88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kdr20_88

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam abilerim, kardeşlerim.
2001 3K Corsa aracımın ön tamponunu sökmeye çalışıyorum.
3 tane kaputu kaldırınca, 3 tane alt tarafta, 1 er tane davlumbazın araç yönüne göre öne bakan tarafında, 1 er tane davlumbazın alt ucunda vidalar var. Onları söktükten sonra birde ekte resimde gösterdiğim kısımda bir bağlantı var. Orayı nasıl sökücem bilemedim. Bişeyleri kırmak istemiyorum. Yardım edermisiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    34.8 KB · Görüntüleme: 51
Arkadaşlar bu arada ekteki resim örnektir. Ben o örnekteki gibi nasıl sökülecek onu soruyorum ?

Tüm vidalar çıktıysa o kısım geçme plastik sekman olabilir. Ben kendi aracımın arka tamponunu söktüm ama bahsettiğiniz vidaları sökünce yanlardan da hafif çekerek tampon çıkıyordu. Sanırım orayı hafif çekip almak lazım ama tam emin değilim maalesef.

En azından cevap verdin abi.. saolasın.

Selam abilerim, kardeşlerim.
2001 3K Corsa aracımın ön tamponunu sökmeye çalışıyorum.
3 tane kaputu kaldırınca, 3 tane alt tarafta, 1 er tane davlumbazın araç yönüne göre öne bakan tarafında, 1 er tane davlumbazın alt ucunda vidalar var. Onları söktükten sonra birde ekte resimde gösterdiğim kısımda bir bağlantı var. Orayı nasıl sökücem bilemedim. Bişeyleri kırmak istemiyorum. Yardım edermisiniz.

Daha önce paylaşılmıştı. http://www.freak0815.de/mainpage/corsac.htm birazcık almanca istiyor ama resimlerle anlatılmış. içerisinde herşey var.

davlumbaz tarafına elini gezdirirsen bir tane 10 luk somun olduğunu görürsününüz,cırcırlı yarımla veya direksyonu tam sağ-sol yaparak 10 tornavidaylada sökebilirsiniz..

davlumbaz tarafına elini gezdirirsen bir tane 10 luk somun olduğunu görürsününüz,cırcırlı yarımla veya direksyonu tam sağ-sol yaparak 10 tornavidaylada sökebilirsiniz..

Anladım, evet somun var sanırım orda. Tamam c.tesi deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.

kardeşim çamurluğun içinde, çamurluk plastiğinin tam arkasına denk gelen yerlerde elini gezdir, somunlara denk geleceksin, onların hepsini sök. plastiği uçtan başlayarak kendine doğru yavaşça çek. vidaları aralarında bir kaç tane de çamurluğa geçme klipsler var. klipsler biraz zorlayabilir ama yerlerinden sökülür.

Arkadaşlar teşekkür ederim, sayenizde söktüm tamponu. Dediğiniz gibi 10 luk somunları buldum ve onları sökünce tamponu çıkarabildim.
İlgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.

Geri