Arkadaşlar,bu akşam ustam bozuk olan rot başını değiştirdi ve araçta ses soluk kalmadı.Anlıyorum,bozuk yollarda rot başı ses yapar ama vites değişirken ne alaka.İnanın öyle bir ses çıkıyordu ki araba dağıldı dağılacak.Sorun rot başından kaynaklanıyomuş.Maliyet rot ayarı dahil 40 TL.Bir de benim aracım 75.000 km civarında f arıza kodu verdi ve yolda kaldı.Servis beyin değişecek dedi,sadece parça 2.000 TL.Çekiciyle sanayiye çektik aracı.Arkadaşın dediği hidrolik ünitenin içinde bir elektrik motoru var.Yağ pompalıy

nun kömürleri bitmiş.3 TL ye kömür alıp taktım,bilgisayarla havasını aldı,maliyet 50 TL.Easytronic te F kodu çıkarsa ilk aklınıza gelen bu olsun.Boşuna büyük paralar bayılmayın.Hatta yetkili servisi aradım,kömürler orjinal olsun diye bir sanayici vasıtasıyla.Kömür bulunmadığını ancak tamirli beyin verebileceklerini(800 TL.)söylediler.Yani müşteriye kesinlikle tamiri mümkün değil,değişecek dedikleri parçayı,değiştirip,çıkanı tamir edip satıyorlar.Servis ismi vermeyeyim ben yine de.
Arkadaşlar,bunun gibi tecrübelerimizi paylaşalım lütfen.Forumun amacı bu değil mi?Bir de dikkatimi çeken bir şey,sorunu olan arkadaş foruma yazıyor,görüş alıyor,fakat problemi gidip çözdürüyor;nasıl olsa çözüldü ya sorun,sonucu burada yazmıyor.Genelde durum böyle.Lütfen tecrübelerimizi paylaşalım.
Sonmezers arkadaşım,zaten easytronic lerin hepsi otomatikleştirilmiş manuel.Debriyajın vazifesini o hidrolik ünite ve robot kollar yapıyor zaten.