Corsa c ön takimdan ses gelio yardimlarinizi bekliyorum..

senel6677

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Herkese merhabalar..2001 corsa c 1.2 benzinli,arac yolda giderken sorun yok lakin bozuk satihda veya engebede on taraftan tikirti gelio ve direksiyonda da hissediliyor,bartindayim burda duzgun servis yok gittigim usta direksiyon kutusu ve rot baslari degismeli dedi,bir digeri direksiyon mafsali degismeli dedi 350tl masraf cikariyorlar sizce ne yapmaliyim ya da sorun tam olarak bu mudur?

Son düzenleme:
tüm corsalarda kronik problem değiştirince bi müddet sonra tekrar başlıyor diye duydum benim 2 corsamda da vardı aynı problem.

malesefaynısı bende de var :mad:

sanki dreksiyon simidinin bağlı olduğu mafsal lakır lakır oynuyor.. dediğin gibi insan eliyle bi hissediyor giderken..

direksiyna yakın bir yerden sadece tıkırtı geliyorsa aç sesini müziğin başka çaresi yok :)
ha bütün sesleri de buna yorma tıkırtılar alttan gelen takırtılara döndüğü zaman yürür bakımı ve değişimi istiyordur :)

amortisör üst takozlarından da gelebilir o sesler,kontrol ettirmenizde fayda var direksiyon kutusunda boşluk oluşmuş da olabilir,bendede aynı sıkıntı var.

Direksiyon kutusundaki tıkırtı burcundan gelen ses. Opel Corsa ve Combo larda sürekli olan bir durum. Tıkırtı burcu sürekli aşınmaya müsait plastik bir parçadır. Resmini de ekliyorum arkadaşlar.

Direksiyon kutusundaki tıkırtı burcundan gelen ses. Opel Corsa ve Combo larda sürekli olan bir durum. Tıkırtı burcu sürekli aşınmaya müsait plastik bir parçadır. Resmini de ekliyorum arkadaşlar.
inşallah öyle kolay birşeydir..ben pek anlamıyorum,bakalım bi ay böyle kullanmak zorundayım..Ankaraya döndüğümde bu dediğinizi sormak için usta tavsiyesinde bulunmanızı rica etsem cok olmaz heralde:D

z rotlara filan baktır bence

bndede 2004 dizel enjoy corsa var araç dururken direksiyonu çevirince birden tak diye bi ses geliyo ve bu direksiyonu da titretiyo aceba başka araçlarda da var mı bide bozuk yollarda acayip tıkırtı var direksiyon kutusundan geliyo diye tahmin ediyoruz nasıl geçirebiliriz?:confused::confused:

Geri