Corsa C Ön Salıncak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan grkmC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

grkmC

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımda yoldaki dalgalanma + titreşim ve aracın hızına doğru oranda artan ince , kaba bir tabirler "cıycıycıy" ses türedi. Salıncak olduğunu sanıyorum. Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba ? Aracın herhangi bir yerini sürtmedim yada vurmadım da :rolleyes:

Aracım 98500de yaklaşık 15bin kmdir sert yayla kullanıyorum ve virajlarda sık sık limitleri zorluyorum. Bu nedenle bodyrolllarda yürüyenime çok yük biniyor. Bir ihtimalde traversin ağzını eğmiş olmak .. Henüz baktırmadım ama ne olmuş olacağına dair tahmini olan var mı ?

Balatalar sürtüyor olabilirmi? Testi kolay. Ses başladığı zaman el frenini 1 veya 2 diş çek, ses kesilirse arka balatadan, ses kesilmezse el frenini eski konumuna getir ( tamamen bırak ) hafif hafif frene bas, ses kesilirse ön balatadandır. Balataların sağlam çıkarsa diskler eğilmiş olabilir. Vurma çarpma olmadan da diskler eğilebilir. Diskler sıcakken suya girme en önemli sebeplerden biridir. Bunlar sağlam çıkarsa a zaman ön takıma baktır.

sürtünme sesine hiç benzemiyor. Gvşemiş bir vidanın yuvasında aşağı yukarı oynaması gibi değişik ve ince bir ses mevcut. Ancak direksyon tepkileri ve lastik bağlantılarında flnda bir gevşeklik mevcut değil. Sadece ses var :S

sesin kaynağı hain bir akü çıktı :)

Geri