Corsa C Ön Düzen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar; 05 Corsa C Ess. aracımız var baştan beri yoldaki çukurlara bozukluklara dikkat ederim işimin olduğu yerler baya kötü ve çoğu zaman dikkat edemiyorum bozuk yollar ve çukurlara,Corsa C ön düzen dayanıklılığı nasıldır? bakmam yada kontrol etmem gereken önemli parçalar yada dikkat etmem gereken sesler varmıdır? evhamlıyım çünkü 3 krş kazanalım derken eldekinden olmayalım düşüncesindeyim.. teşekkürler şimdiden..

`baştan beri yoldaki çukurlara bozukluklara dikkat ederim işimin olduğu yerler baya kötü ve çoğu zaman dikkat edemiyorum `

simdi bu cumlede bir sikinti var. bastan beri dikkat ederim demissiniz. simdi dikkat etmekten vazmi gectiniz? eger bastan beri dikkat ettiyseniz sikinti olmamistir. bu saatten sonra dikkat etmekten vazgectiyseniz ilerleyen zamanda sikinti olabilir.

gelelim anladigim kadariyla sorunun cevabina.. : direksiyon kutusu cabuk hasar alir 50 lira fiyati vardir tamir takiminin. montaji da epey zordur 100 liradan baslar. 150 liraya sene de bir yaptirir, sorunsuz sekilde binmeye devam edersin. ben yakin zamanda yaptiracagim.. 2006 dan beri kullaniyorum 3 yasinda aldim arabami. bu sene sorun cikardi. bende aldigim gunden beri dikkat ederim ve etmeye devam edecegim ama omru bu kadarmis..

Şunu söylemeye çalışıyorum; 5 yaşında aldık bizde aracı devamlı aldığımız günden beri dikkat ederim lakin iş dolayısıyla gittiğim ve bulunduğum yerlerde yol yok desem yeridir bu nedenle böyle bir soru sorma gereği hissettim, ön düzenden gelen bir ses yok şuan için ama benim kaçırdığım bir ayrıntı varmı diye merak etmiştim sağolasın

Son düzenleme:
Aslına bakarsan şimdiki araçlar maalesef biraz zayıf üretiliyor, onun için her koşulda koruyarak kullanmakta fayda var. Biraz absürd bir örnek olacak ama ben Corsa' mı 2005' te 5 yaşında aldığımda ön kısmında boya&darbe yoktu ve alt tarafıda pırıl pırıldı ama sürekli sağa çekme problemi ancak araba şaseciye gidip ayar yapılınca düzeldi.

2 seneyi aşkın corsa 1,3 e bindim.Muğla da oturuyorum yollar tarla burada bile 2 sene dayandı.Sonra 650 tl masraf yaptım ön takıma yine gıcır gıcır olmuştu arabam.Bu araçlarda sana problem çıkaracak en başta ki parça direksiyon kutusu max 150 tl (tamir takımı ile kurtarırsın) O da zaten direksiyonda ki tıkırtılardan belli eder kendini korkma masrafsız arabadır ama naziktir ben hiç bir hız tümseğinden durmadan geçmem.Sen üzmezsen o da seni hiç üzmez

İyi bir rot-balansçıya giderseniz durumu netleştirmiş olursunuz. Rot ayarlarını kontrol etmeden önce zaten ön takımı kontrol ederler, sonra da bilgisayarlı sistemle aracın rot ayarlarını kontrol ederler.
7500-10000 km'de bir yapılmasını önerilir.

Aslına bakarsan şimdiki araçlar maalesef biraz zayıf üretiliyor, onun için her koşulda koruyarak kullanmakta fayda var.

Şahsi görüşüm bunun sebebi, üretimde parçaların zayıf üretilmesinden ziyade şundan olabilir.
Eskiden daha sade, basit ama dayanıklı elemanlar kullanılırken, şimdi yol tutuş ve sürüş konforunu artırmak için daha kompleks ve detaylı tasarımlar, parçalar kullanılması. Karmaşıklık arttıkça da aynı oranda darbelere karşı daha hassas oluyor yürüyen aksamlar.

Geri