corsa c lerın yayları kesılmıyormu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skyeye34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skyeye34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar yay almak yerıne yay kesmeyı dusundum bır an fakat bana corsalaın yaylarının kesılmedıgını yayın dar baslayıp dar bıttıgını soyledıler pekı dogrumu bu anlayamadım bu konuda bılgılerınız lutfen

not:bende kesmeye karsıyım ama ıdareten kesebılırım 1 2 aylık

yok abi idaretende olsa 2 günlükde olsa kestirme hemn eski yaylarını satamazsın hemde arabaya yazık olur sanırım yaylar kesiince kesilen taraf düç olmuyormuşş ve böylece arabada yamukluk oluşabiliyormuş yani birgün bakmışsın arabanın sol tarafı aşağıda başka gin bakmışsın kafası havada

sakın kestirmeyin yayları aman aman daha başka birşey demiyorum

Sadece Corsa'lara mahsus değil yayların dar başlayıp dar bitmesi durumu.Kesilmesi son derece sağlıksız, mesela 5'li şekildeyse helezon kesilince 4'lü oluyor, bu da yaylanmanın çok sert olmasına yol açar.Spor yaylar örneğin orijinalinden 3,5 cm kısa da olsa yine 5'lidir, sadece yay arası açıklığı ve yay demirinin kalınlığı farklıdır.

sagolun arkadaslar ya bendede angel jant derken para kalmadı ama bır yandanda cok fena alcaltmak ıstıyorum ıkılemde kaldım ama sayenızde fıkrım degıstı

aman abi 1-2 ay demişsin. Bekle 1-2 ay al güzel yayını. Şahinlere döndürme arabayı

Orj yaylar spor yaylardan daha pahalı bile olabiliyor bazı arabalarda..Sakın ziyan etme yaylarını...

Yaw Arabanıza yazık etmeyin yay kesilir mi?
Bedavaya yolda mı buldunuz aracınızı?
Kapıları söküp kapısız gezmek neyse yayları kesmek de aynı şey. Hem çok da tehlikeli bir uygulama. eskiden şahin-doğan sahipleri yapardı bunları hem paraları yetmezdi hem de yay bulmak zordu o dönemde şahin için...

Değmez valla 250 milyon hayatınızdan ve aracınızdan daha mı değerli? gidin spor yay alın lütfen diyorum...

arkadasların mesajlarını okudum bikacına katılıyorum aslında, yay kesmek sakat mevzusunda. fakat şu şekil birşey var, yayı kestirip amortisorleri de ona karşılık desteklediğiniz takdirde herhangi bi sorun yasatmıyor. su sekilde bi ornek verebilirim. matrax marka yay aldım, amortisorleride sertlestirdim fakat arabanın esnemesi neredeyse sıfıra düştü. bazı nedenlerden dolayı yayları geri cıkardım. daha sonra orjinal yayları kestirdim ve amortisorleri sertlestirdim hic bir sorun olmadı. yalnız arka yay cok kucuk kaldığı icin arabanın arkasını kaldırdığımızda (lastik değişiminde) arka yay yerinden cıkıp düşüyordu. bunun cozumu de arka amortisorleri kısaltmak. kısa amortisor taktığımızda da hic bir sorun olmuyor. hem araba yerde hemde esnemesi (spor yaya gore) cok iyi durumda oluyor. hani profosyenel değil belki ama cok sık drift yapmaya gideriz. ve bu yaklasık 2 yıla yayılan bi süre ile devamlı tekrarlanıyor. yani uzun bi süre diyelim. ve bu sure zarfı icersinde hic bir sorun yasamadık. 2 tane corsa c var 2si de sadece yay kesimi ve bahsettiğim uygulamalarla 5cm düşürüşmüş durumda. ne esnemesi ne yol tutusu ne de baska bise de sorun yok. işini iyi yapan bi amortisorcu de bu uygulamayı yapabilirsin diye soyleyebilirim gonul rahatlığıyla. tabi istersen amortisorleri kestirmeyip pressle daraltadabilirsin, ancak bu seferde spor amortisorden farkı kalmıyor. esneme payı sıfır.
ayrıca orj yayların sıfırı pahalı ancak gidip bi opel cıkmacısından cıkma olarak alabilirsin. tabi orjinal yayın cıkması bile spor yay kadar pahalı. ama ileride arabayı orjinale cevireyim cok sert oldu gibi bi derdin olmuyor. o esnekliği arartmıyor. ama dediğim gibi yayları kestirip direk takmayacaksın. arka amortisorleri hem serlestirip hem de kısaltacaksın, önleri de sadece sertlestiriceksin. tabi isini iyi yapan referanslı birine.
ßu bilgileri ben kendim yasayarak bildiğimden yazıyorum. bende hic bi sorun olmadı o kadar zorlamama raqmen araßayı. ama illa da sorun olur diyen varsa onu bilemem. bende olmadı ve tavsiye de ederim ;)

Yay kestirirsen Amortisor baslarinida tornalatman lazim..
1. si doru durust ypan yer yok
2. si ikisinide yapinca yuruyen aksamin annesini...

bence spor yay alin abi yapmayin etmeyin cok yolda patlayan gordum.. ikide bir yaylar atar cok zararli haberiniz olsun!!

gonul isterdi ki spor yayla beraber spor amortisor alalim, en garantisi o ancak oda cok pahali onu alana kadar coilover alinmasi daha mantikli olur

bilgilerinize

Geri