Corsa C İbre Kalibrasyonu

turkolog55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Daha önce konu açıldığını biliyorum arkadaşlar ancak orda yazılanları uyguladığım halde düzelmiyor sorunum. Sorun şu şekilde: Led çalışması için söktüm tamamen tariflerde olduğu gibi ibreleri. Taktım ve tık sesine kadar oturttum. Ancak Devir göstergesi hareket etmiyor. kontak açtığımda önce tık tıktık sesi duyuyorum 10 saniye kadar. Benzin göstegesi bu tıklama bittikten sonra harekete geçiyor. devir göstergesini elimle döndürürken çok kolay dönüyor yalnız, diğerleri gibi değil. yukarı doğru çevirirken az sert bir kısma geliyor ama yine de orda marşa bastığımda hareket yok. :( lütfen yardım :(

Geçmiş olsun arkadaşım bozmuşsun motorunu onun için çalışmıyor..

tahminen mi söylüyorsun hocam? korkutma beni.

hemşo az bekle bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır o kadar korkmana gerek yok

ibreleri sonuna kadar bastırma yerine sıkışma yapıyor biraz yarım milim yukarda bırak böylelikle sorunun hallolacaktır benimde başıma gelmişti.

valla hemşo tırsmaya başladım hevesim kursağımda kaldı çok güzel led yaptım kadranı ona bile sevinemiyorum şimdi.
gry hocam dediklerini yaptım şimdi tekrar denedim maalesef sonuç yok. tık tık tık sesi gelmeye devam ediyor benzin göstergesi o ses kesilince hareket ediyor. Devir ibresini çıkarıp üzerine kalemle çizgi çektim acaba dönüyor mu diye. ama o demir ince çubuk hiç dönmüyor. :(

bende sayaçları söktüm aama tırstım ibreleri sökmemiştim akşama doğru öneriler çoğalır bekle biraz daha

tekrar denedim yani araca tekrar bağladım bu sefer tık tık tık sesi kayboldu ve ilk defa hız hareret ve mazot ibresini ilerirgeri yaparak kendi kalibre etti ama devirde hala tık yok :( bir akıl verin lütfen

Arkadaşım elektronik bilgin varsa eğer lehim falan iyi yapabilirim dersen sana gösterge motoru bulabilirsem yolliyim 4 tane ucu var oralardan lehimleyerrek değiştir.
o kadar led yaptıysan bunu da yapabilirsin. sana yarın bilgi veririm. bende çıkma corsa C göstergesii vardı onun motoruna bakiyim sağlamsa yollarım sana bana özel mesajla dön.

Kesinlikle motor bozulmuş. bilgine benim de başıma çok geldi...

kilometreciye götür göster. kilometreci yoksa etrafında bir elektronikçiye...

Geri