Corsa C Fazla Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hemelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hemelli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımı sürekli fullerim ve her seferinde kontrol ederim aynı yerden euro dizel alırım. Genelde full depoyla 700 kilometre giderim hatta lastik basınçlarım düşükmüş onuda düzeltip 760 kilometrelere ulaştım sonra yeni lastik michelan ve ondan sonra soğuklar bastı derken yakıt tüketimi 550km ye düştü fena bozuldum almanlara..:) sebep benmiyim. saygılar...

bende aracımı devamlı fullerim öğretmenim ve okula hergün aracımla gidiyorum 16km aracın yakışını devamlı kontrol ediyorum yol bilgisayarından yazın 0,6 l/100km ile gittiğim 16km yi şimdi havalar soğmaya başladı 0,8 l/100km' nin altına indiremiyorum. rolantide ki yakışı bile değişiyor yazın 0,4 l/h yakarken şimdi 0,6 l/h yakıyor yani kısaca kışın yakıt tüketimi biraz artıyor.

tabi bunda dizelin geç ısındığının etkisi olduğunu düşünüyorum.

tamam da yaz kış 200 km farkedecekse kuzey ülkeleri çoktan batardı... bu işte başka bir iş var...

Arkadaslar diesel en fazla kisin 0,5 litre farketmesi lazim..fazla yakiyor derim...benim arac su anda havalar soguk 470 km de 27 litre

Aracımı sürekli fullerim ve her seferinde kontrol ederim aynı yerden euro dizel alırım. Genelde full depoyla 700 kilometre giderim hatta lastik basınçlarım düşükmüş onuda düzeltip 760 kilometrelere ulaştım sonra yeni lastik michelan ve ondan sonra soğuklar bastı derken yakıt tüketimi 550km ye düştü fena bozuldum almanlara..:) sebep benmiyim. saygılar...

her zaman denerim yaz kış 750 km gidiyorum..

hava filitren ne durumda

elektrik sisteminde sorunlar vardı kopuk kablolar filan onlar yapıldı durum normale girdi ne alaka demeyin bende anlamadım

vallaha sisleri arka cam ısıtmayı filan açınca yakıt tüketiminin arttığını biliyorum ama

Geri