Arkadaşlar Ankarada olduğumdan devreyi hazır kit aldım 10tl ye aslında sertançayın paylaştığı devreyi yapardım ama tatilde olduğumdan plaketle delmeyle asite atmayla lehimleme ile uğraşmıyım diye malzeme yokluğundan bi devre buldum.Devrede tek röle vardı bi rölede ben ilave ettim.Birisi parklar diğeride kısalar için rölelerin bobin uçlarına 4700 uF bağlarsanız geçikmeli söner ikide birde yan sön yapmaz.Kesinlikle ekleyin derim.Devrenin + ucu kontaktan far anahtarına gelen siyah uçtan eksisinide yine far anahtarına gelen şaseden yani kahverengi kablodan aldım.Şaseyi rölelerin normalde açık kontaklarına bağladım yani röle enerjilenince far anahtarının gerekli kısımlarına şase gidecek çünkü sistem şase ile enerjileniyor.Sistemin tek dez avantajı havakararmaya başlarken her ikiside devreye girerek hem parkları hem kısaları yakıyo aslında devreyi değiştirip ayırma yapılabilir ama dediğim gibi ben uğraşmak istemedim.Gelelim montaja far anahtarını sökmek kolay olmadı hiç sökmediğimden önce anahtarın üzerindeki sağ sol döndürdüğümüz anahtar sökülüp içinden görünen tırnaklar iki adet tornavida vs. ile geri çektirilerek sökülüyo vala ben epey uğraştım.Söküldükten sonra zaten aşağıda şemada verdim resimleri ordan devreyi kurar montaj yaparsınız.sistem güzel çalışıyo tarafımdan test edildi tünele girildi güneş batmaya yakın denendi.Hadi kolay gelsin.