corsa c direksiyon korna düğmeleri hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NSX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NSX

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba 2006 model corsa marka otomobilimin direksiyonunda iki adet korna düğmesi var.. Şimdi sorum şu iki düğmeye farklı iki korna montajı yapmak istesem bunu yapabilirmiyim.. bunu nasıl yaptırıcam bi de maliyeti ne olur..

istediğim sağ taraftaki düğmenin normal kornayı çalıştırması sol taraftakinin ise farklı bir kornaya bağlanması mümkünmüdür lütfen yardım edin teşekkürler..

Son düzenleme:
abi bi yardım edin gözünüsü seviyim :)

usta hıc sanmıyorum oyle bısey olucagını tek kablo var o korna dugmelerınde belkı yenı bı kablo cekersen olur dıcem ama onun ıcınde orda bı kanal olması lazım oda yoktur en ıyısı baska dugme yapmak

yaw ikinci bi düğme de saçma sapan olacak nereye koyucan ben yapmışken orjinal bişii yapmak istiyorum:( inşallah bi yolunu bulurum ya çok heveslendim bu işe..

Öyle birşey standart tesişsat ile mümkün değil.0.75lik çiftli kablo gelir korna için ve o düğmeler birbirlerine paraleldir.

Saygılar....

peki tesisatını çiftlersem olurmu yani bunu elektrikçiler yapabilirmi iki düğmeyi de farklı işlevler için kullanabilecekmiyim ?

Olmaz.O direksiyon içi tesisat aracın tesisat kısmına geçerken siz direksiyonu çevirdiğinizde kablolar zarar görmesin kopmasın diye direksiyon göbeğinde özel makara olur.Airbag ve korna varsa direksyon kumanda tesisatı o makaradan geçer.Sonradan bir ekleme yapmak mümkün değil.

2 farklı korna çalıştırlacaksa solda aşağı görünmeyen bir yere anahtar konur.Anahtar bir konumdayken bi korna diğer konumdayken diğer korna çalacak şekilde ayarlanır.Korna seçici aşağıda olur çalmak içinse normal direksiyondaki tuşları kullanırsınız.

Saygılar...

illa ikinci bi düğme yani:( tüh neyse teşekkür ederim yardımın için..

Geri