corsa c amortisör sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oasis75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oasis75

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
öncelikle merhaba,

ben yeni bir opel kullanıcısıyım. 2004 model corsa 1.4 enjoy model arabam var. tümseklerden geçerken ön amortisörlerden(sanırım) gıcırtı sesi geliyor. forumda yaptığım araştırmalar sonucunda problemin amortisörlerden kaynaklandığı kanısına vardım. eğer amortisörlerde sorun varsa değiştirirsem buradaki tecrübeli kullanıcıların önerileri hangi marka olur acaba? veya sorunum başka bir şey olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.

sesin kaynagı ön viraj lastikleride olabilir..

amortisör değişimi deilde amortisörün tekerleri mi ne deniyo galiba, onlar değiştiriliyo yada yağlanıyo.. ses azalıyo kesiliyo bi süre sonra yine başlıyo, özellikle kışın havalar soğuk olunca o parçalar eskisi gibi oluyo galiba..

zaten bi tümseğin yanında durun , geçen arabalara bakın. çoğu araba yağ gibi geçerken corsa geçtimi o sesleri duyuyosunuz

amortisör değişimi deilde amortisörün tekerleri mi ne deniyo galiba, onlar değiştiriliyo yada yağlanıyo.. ses azalıyo kesiliyo bi süre sonra yine başlıyo, özellikle kışın havalar soğuk olunca o parçalar eskisi gibi oluyo galiba..

zaten bi tümseğin yanında durun , geçen arabalara bakın. çoğu araba yağ gibi geçerken corsa geçtimi o sesleri duyuyosunuz

anlaşılan sorun kronik ve modele has. o zaman yapacak birşey yok. ilgilenenlere teşekkürler.

abi siz yinede araştırmaya devam edin belki farklı bi sorundur.. yada gerçekten amortisörünüz patlakta o yüzden mi yapıo falan...

şahsen ben arada bir çukara düşsemde malum istanbul yolları.. normalde elimden geldiği kadar sakınıyorum, tümseklere falan tabiri caizse durarak giriyorum, ona rağmen hafif gırç sesi oluyo müzik açıksa duymuorum zaten.. yani ikimizinde bahsettiği bu kronik sorun büyük ihtimalle...

ben garantisi varken götürmüştüm ön tekerleri değiştirdik arkalarıda yağladık mı ne demişti adam ses bayağ azalmıştı ama dediğim gibi şimdi yine var

abi siz yinede araştırmaya devam edin belki farklı bi sorundur.. yada gerçekten amortisörünüz patlakta o yüzden mi yapıo falan...

şahsen ben arada bir çukara düşsemde malum istanbul yolları.. normalde elimden geldiği kadar sakınıyorum, tümseklere falan tabiri caizse durarak giriyorum, ona rağmen hafif gırç sesi oluyo müzik açıksa duymuorum zaten.. yani ikimizinde bahsettiği bu kronik sorun büyük ihtimalle...

ben garantisi varken götürmüştüm ön tekerleri değiştirdik arkalarıda yağladık mı ne demişti adam ses bayağ azalmıştı ama dediğim gibi şimdi yine var

eyvallah kardeş sağolasın. aslında tam da senin anlattığın şey benim demek istediğim. müzik açık olunca ben de duymuyorum:) belki sizin yaptığınız şeyi yaparım. bi yağlatayım bakalım ses azalacak mı. ayrıca kontrol ettim patlak gibi durmuyo amortisörler.

o sesi kafanızdan atın bence başka bir çaresi yok çünkü ne kadar yağlansa da belli süre sonra geri geliyor ses.arka amortisörlerden geliyordur çünkü bu corsaların kronik sorunu

amortisör değil öyle olsa küt küt vurur viraj demir lastiklerini değiştireceksin orjinali 25 tl yan sanayisi 7.5 lira corsa c lerde kronik bir sorun arkalarıda kendin wd-40 ile yağlayabilirsin

Geri