corsa c akü ışığ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuluhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
değerler normal akü yeni ise bi şarja ver kendini toplasın 3-4 yıllıksa değiştir gitsin

kapılar kilitli iken 0,1 A akım çekiyorsa 24 saatte 2.4 amper eder. 10 günde 24 amper yapıyor. akü 60 amperlik zaten. bana çok akım çekiliyormuş gibi geldi de.

Alarm Varmı Arabada ?? (Birde Amperi Nası ölçüyorusunuz Avometreylemi ??)

Benim bu sabah ilk çalıştırmada motor böle uzun zamandır yatan motor böle ilk başta tekler gibin yaptı ama düzeldi hemenn...bu şarj sinamosu yada akü ile ilgisi varmıki acaba

Bendede aynı sorun vardı akü lambası kesik kesik yanıp sönüyordu.Tavan lambasıda dalgalı yanıyordu.Servisteki usta şarj dinamosunun diot ve konjektörünün değişmesi gerektiğini söyledi. Bir de elektrikçiye gösterdim. o da v kayışı çok gevşemiş değiştir sorun çözülür dedi ancak geçen gün akü lambası yine yanıp söndü galiba Servisteki ustanın dediği gibi diot tablası değişek. Bende uygun diot tablası (konjektörlü olarak set halinde)arıyorum.
Uygun fiyata kaliteli parça bulursanız haber verir misiniz?
Bir site Delphi markalı diyot+konjektör takımına 140 tl fiyat verdi. İşçilik 30 lira etti sana 170 lira .Bana pahalı geldi. Servis 0 DELPHİ markalı komple şarj dinamosuna 250 tl fiyat vermişti. Şimdilik böyle idare ediyorum ancak diot ve konjektörü daha uygun fiyata bulabilirsem, dinamoyu revize ettireceğim yoksa yenisini almak daha mantıklı gibi geldi.

Alarm Varmı Arabada ?? (Birde Amperi Nası ölçüyorusunuz Avometreylemi ??)

Bendede aynı sorun vardı akü lambası kesik kesik yanıp sönüyordu.Tavan lambasıda dalgalı yanıyordu.Servisteki usta şarj dinamosunun diot ve konjektörünün değişmesi gerektiğini söyledi. Bir de elektrikçiye gösterdim. o da v kayışı çok gevşemiş değiştir sorun çözülür dedi ancak geçen gün akü lambası yine yanıp söndü galiba Servisteki ustanın dediği gibi diot tablası değişek. Bende uygun diot tablası (konjektörlü olarak set halinde)arıyorum.
Bir site Delphi markalı diyot+konjektör takımına 140 tl fiyat verdi. İşçilik 30 lira etti sana 170 lira .Bana pahalı geldi. Servis 0 DELPHİ markalı komple şarj dinamosuna 250 tl fiyat vermişti. Şimdilik böyle idare ediyorum ancak diot ve konjektörü daha uygun fiyata bulabilirsem, dinamoyu revize ettireceğim yoksa yenisini almak daha mantıklı gibi geldi.

Alper avometre ile ölçülüyor doğru. akım kademesinde (bazı modellerde I yazar) ölçeceksin. dijitallerle daha kolay kadranlıda kadran ayarını 1 ampere getireceksin...

Çavdaroğlu parçatreni sitesi sponsor olmuş opelim.net e oradan da fiyat al istersen... yada çıkmacılara bakacaksın...

Alternatör diot tablosunu kontrol ettirin sorun muhtemelen sarj dinamosundadaır yolda giderkende göstergeler kararıp teyp kapanabilir.

Aldığın fiyat Orc diyot tablası değildir...Bende çok araştırdım 80 liraya komple diyot tablası aldım ama piyasadakilerin %99 u made in china :D
adamlar aynısını yapmış...Birde 250 ytl ye sıfır orcinal dinamo imkansız gibi birşey ;)

Nekadarki orjinalinin fiyatı

Aldığın fiyat Orc diyot tablası değildir...Bende çok araştırdım 80 liraya komple diyot tablası aldım ama piyasadakilerin %99 u made in china :D
adamlar aynısını yapmış...Birde 250 ytl ye sıfır orcinal dinamo imkansız gibi birşey ;)

140 tl lik diyot konjektör takımı( markası delphi imiş) parçatreni müşteri temsilcisinin fiyatıdır. 250 tl lik komple sıfır delphi şarj dinamosu fiyatı da yine sponsorumuz parçatreni ve trabzon daki özel bir opel servisinin fiyatıdır. SAYIN HEKİMOĞLU O HALDE PARÇATRENİ DE Mİ "Made in Chına" satıyor. Ayrıca sormak istediğim ORC diyot tablası aracın üzerindeki orjinal diyot tablası mıdır?. Bunu nereden bulabiliriz yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü benimde acil bir şekilde dinamoyu elden geçirtmem gerekiyor.

Geri