corsa C 2004 dizel geç çalışma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alperpasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alperpasa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar,

2004 corsa C dizelim var. Malum Ankara'nın havası sağlam soğudu ve bizim yakışlıklı gündüzleri geç çalışmaya başladı. 2-3 marşta zor basiyor. Sanıyorum sitede bir kaç arkadaşımızın başına gelmiş ancak ben yine de sormak istedim. Bujileri değiştirdim 4'unu birden ve mazotu da hepiniz gibi eurodiesel alıyorum. Acaba bu sorunun enjektörlerden kaynaklanma oranı ne kadardır? Malum enjektör dediğiniz parça çok çok pahalı. bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

alperpasa

selam arkadaşlar,

2004 corsa C dizelim var. Malum Ankara'nın havası sağlam soğudu ve bizim yakışlıklı gündüzleri geç çalışmaya başladı. 2-3 marşta zor basiyor. Sanıyorum sitede bir kaç arkadaşımızın başına gelmiş ancak ben yine de sormak istedim. Bujileri değiştirdim 4'unu birden ve mazotu da hepiniz gibi eurodiesel alıyorum. Acaba bu sorunun enjektörlerden kaynaklanma oranı ne kadardır? Malum enjektör dediğiniz parça çok çok pahalı. bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

alperpasa
enjektörlerden kaynaklanma sansı yuzde 50. ama bu deneme yanılma yoluyla olmaz gıt bı pompacıya enjektörlerı kontrol ettsın gözle görulur sekılde bellı olur eger enjektördense

pompacıya gittim gitmesine "10 bin km daha goturur seni" dedi ama sonucta problem devam ediyor. o yuzden bi de siz opelcilere sorayim dedim zira enjektor bu dunyanın parası...

selam arkadaşlar,

alperpasa

dizel araçta nasıl bujileri değiştirdiğini anlamadım? hem de dördünü birden :)

haaaaa
tamam ben onu kızdırma rezistansı (çubuğu) diye biliyordum
sen öyle diyorsan tammamdır :)

aynen ısıtma bujilerini degistirdim. bi haftadir bizim oglani kullanmiyordum sehir disindaydim. bugun bindim bastim 1 seferde aldı ama biraz marsa uzun bastim. gerci hava +7 dereceydi ama olsun. sonrasında hic problemi yok ama basta boyle bi sorun cikarmasini da kafaya takmiyor degilim.

eski corsamda aynı sorun vardı şöyle özetliyim kızdırmalar değişiyodu kimisi yanıyodu tekrardan uyum sağlamıyodu neyse onu akünün kutbundan bir telle kızdırmalara dokundurarak veriyodum sıcaklığı ateşi filan ama motor üfürmeye başlamıştı servis pompayı söküp bosh servisine kontole götürcez demişti sanaydeki ustada rektefiye segman filan demişti bende hiç uğraşmadım takasta verdim arabayı.sanırım dizellerde butür problemler sık görülüyor.umarım senin başına benimki kadar talihsizlik gelmemiştir ama benim araç 106bindeydi...

cok saol hocam umarım dediğin gibi bir sorun yoktur. olmadı su carbon clean olayını bi soracagim ise yararsa. sitede bazı basliklar altında tartisilmis bu carbon clean mevzuu ama bakacaz o da fayda etmezse degistirecez mecburen enjektörleri.

kızdırma rolesi olabilir bu araçların gnelde kızdıra rolleleri arızalı oluyo çok geldi böyle araç kızdırma rolesini değiştirdim düzeldi ama tech-2 cihazıylada bakmak gerekir öyle ezbere olmaz

Geri