Corsa C 1.4 LPG Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jr1905
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jr1905

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımı 1-2 ay önce aldım üzerinde atiker sıralı sistem lpg vardı bu sürede bir türlü lpg düzen tutmadı araç bazen üst devirlerde benzine atıyor lpg basıncını ayarlattım bu kezde araç rolantideyken benzine atmaya başladı 4-5 kez basınç ayarı yaptırdım sanırım bi kaç gündür normal çalışıyordu bugün yine 5000 rpm i geçtiğimde benzine attı sonra denediğimde boşta deviri deviri sonuna kadar çevirdi. Bunun sebebi ne olabilir ayarları nasıl yaptırmalıyım sizce?
Ayrıca yakıt sarfiyatıda bana çok fazla geliyo 2.87 den alıyorum lpg yi, 20 tl ye şehir içi normal kullanımda(2500-3000 rpm arası vites atarak) 55 km fln yapıyorum bu değerler normal mi sizce?

Atiker yüzünden sorun yaşayan o kadar çok insan okudum ki forumda araç bakarken lpgli görünce arayıp ne marka diye sorasım geliyor. Aracınızın motor kodunu yazarsanız daha iyi olur ama eğer z14xep ise gidip sistemi %100 uyumlu olan ladirenzo ile değiştirin.

motor kodunu bilmiyorum valla ama aracım c kasa 2001 model 3 kapı 1.4 comfort
peki bu dediğiniz sistemin maliyeti ne olur direk sıfırdan mı değiştirmeliyim lpg sistemini ?

Deistirmeyi dusunurseniz tank haic asagi yukari tum parcalar degisecektir ancak araciniz icin cok iyi birsey yapmis olursunuz. Atiker o kadar cok sorun cikartiyor ki GM gurubunda, firmanin neden hala bu guruba urun cikardigini cok merak ediyorum...

Lpg tüketim sorunu

Mrb Arkadaşlar Yenii üye oldum. yanlıs bir yere yazdımdıysam lütfen bilen arkdaşlar yönlendirsin.

Opel corsa 1.4 8V motor kodunu bilmiyorum atiker tek nokta enjeksiyonlu lpg kullanıyorum (araç benzinle çalışıyor gaz verince devir yükseldiğinde LPG ye geçiyor..

Aracım çok fazla yakıyordu. kople egsozu değiştirdim. motor yağı bujileri ve filtreleri değiştirdim. değişim sonrası yeniden ölçüm yaptım.

lgp tankı tammamen boşalınca 50 TL lgp aldım 18.11 LT 123 KM yol yaptım şehir içinde 1 LT lpg ile yaklaşık 6,80 km yol yapmış oldum başka bir tabirle. 1 km de 0,406 Tl gaziantep te yaşıyorum hava sıcaklığı sıfır ı görmedi daha. sizce bu değerler normal mi bana yüksek geldi. genelde 2 kişi oluyoruz arabada. fazla ağırlıkta yok. müdail araç kullanan arakrdaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkurler. iyi forumlar.

e benzinde kullan sevaba girersin o ne yaa :rakir:

Mrb Arkadaşlar Yenii üye oldum. yanlıs bir yere yazdımdıysam lütfen bilen arkdaşlar yönlendirsin.

Opel corsa 1.4 8V motor kodunu bilmiyorum atiker tek nokta enjeksiyonlu lpg kullanıyorum (araç benzinle çalışıyor gaz verince devir yükseldiğinde LPG ye geçiyor..

Aracım çok fazla yakıyordu. kople egsozu değiştirdim. motor yağı bujileri ve filtreleri değiştirdim. değişim sonrası yeniden ölçüm yaptım.

lgp tankı tammamen boşalınca 50 TL lgp aldım 18.11 LT 123 KM yol yaptım şehir içinde 1 LT lpg ile yaklaşık 6,80 km yol yapmış oldum başka bir tabirle. 1 km de 0,406 Tl gaziantep te yaşıyorum hava sıcaklığı sıfır ı görmedi daha. sizce bu değerler normal mi bana yüksek geldi. genelde 2 kişi oluyoruz arabada. fazla ağırlıkta yok. müdail araç kullanan arakrdaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkurler. iyi forumlar.

Bu konuyu okuman da fayda var.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=91203

Dün lpg filtresini ve basınç sensörünü değiştirip depoyu doldurdum 50 kmden sonra tekrar doldurup son bi ölçüm yapmayı düşünüyorum yine 35 kuruşun altına düşmezse artık benzinde binmeyi düşünüyorum arabaya arada pek bi fark olmayacak en azından keyif alarak kullanırım diye düşünüyorum :)

Dün lpg filtresini ve basınç sensörünü değiştirip depoyu doldurdum 50 kmden sonra tekrar doldurup son bi ölçüm yapmayı düşünüyorum yine 35 kuruşun altına düşmezse artık benzinde binmeyi düşünüyorum arabaya arada pek bi fark olmayacak en azından keyif alarak kullanırım diye düşünüyorum :)

En son yukarıda verdiğim adres içinde kendi aracımın değerli üzerinde başlık açmış idim. Dün işte en son değerli yazdım aracım şehir içinde 0.40kr bana mısın demiyor. Daha da düşeceğine şahsen inanmıyorum. Daha fazla da sağı solu ile oynamayacağım. Bu şekilde devam edeceğim artık yapacak bir şey yok.

Bu aralar yine canımı sıkmaya başladı bu yakıt konusu ne yaptıysam düşüremedim bi türlü 2 gün önce enjektörleri temizlettim usta çok dolduğunu söyledi enjektörleri temizledikten sonra tekrar yakıt ölçümü yaptım 20 tl yle 60 km gittim lpgyide 2.75 kuruştan almıştım yani hiç bi değişiklik olmadı
Bugün gittiğimde boğaz kelebeğininde temizlenmesi gerektiğini söyledi bunun yakıta bi etkisi olur mu ? Birde boğaz kelebeğinde aşınma varsa bu pislikter onu doldurmuş olabilir temizlediğimizde sıkıntı çıkartabilir dedi böyle bişey olma ihtimali var mı ?
Sonuç olarak yakıtın daha az olması için ne yapmam lazım gerçekten araçtan soğumaya başladım artık.

Geri