Corsa C 1.4 2003 Benzinli Araçta Triger ZİNCİRİ olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thanatas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
egzantriği değiştirdikten sonrada sesi diesel gibi gelecek. Enzantrik zinciri miadını doldurduğunda, motor çalışırken oldukça sesli bir şekilde "şakır şakır" ses yapar. Aslında miadı doldurmakda değilde gevşer ve bollaşır. Böyle oluncada gergisiyle birlikte değişir. Zaten gergisi zincirden pahalıdır :) Yoksa kopması imkansız gibi birşeydir egzantrik zincirinin. Kopartabilen yeteneği, ben daha duymadım

Aslında egzantrik, trigere göre çok avantajlı bir sistemdir ve yeni motorların çoğunda triger artık kullanılmıyor. Egzantriğe geri dönüldü.. Çünkü triger gibi korkunç hasarlara neden olmuyor; kopmuyor.

Ayrıca trigerli araç , egzantrik zinciri kullanana göre daha performanslıdır. Ama abartılacak kadar da değil..

egzantriği değiştirdikten sonrada sesi diesel gibi gelecek. Enzantrik zinciri miadını doldurduğunda, motor çalışırken oldukça sesli bir şekilde "şakır şakır" ses yapar. Aslında miadı doldurmakda değilde gevşer ve bollaşır. Böyle oluncada gergisiyle birlikte değişir. Zaten gergisi zincirden pahalıdır :) Yoksa kopması imkansız gibi birşeydir egzantrik zincirinin. Kopartabilen yeteneği, ben daha duymadım

Aslında egzantrik, trigere göre çok avantajlı bir sistemdir ve yeni motorların çoğunda triger artık kullanılmıyor. Egzantriğe geri dönüldü.. Çünkü triger gibi korkunç hasarlara neden olmuyor; kopmuyor.

Ayrıca trigerli araç , egzantrik zinciri kullanana göre daha performanslıdır. Ama abartılacak kadar da değil..
doğru söylediniz ben hiç zinciri kopmuş bir olayla karşılaşmadım ama zinciri geren palet aşınması oluyor bu aşınma motor yağının çok geç değişmesine bağlıyorum yağın kaydırma özelliği bittiği zaman aşıntı olayı başlar ve zincir sesi meydana gelir

arkadaşım bende farklı birşey söylemedim kullanılan yağ kalitesine göre değişir birde araç geriye dönük hararet yapmadıysa rahat 100 000 yapar ve geçer yeterki bakım zamanlarını geciktirilmesin ben hiç 60 000 km de hiç bir müşterime keyfi zincir değiştirmedim hiç problem yaşamadım bizim serviste corsa c 1.2 var 145 000 km de ve zincir değişmedi ve saat gibi çalışıyor
bende yanlış bişey demedim zaman değişim zamanları budur sadece

Geri