Corsa C 1.4 2003 Benzinli Araçta Triger ZİNCİRİ olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thanatas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thanatas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, şirkette bir arkaşımın corsası var. Bakım için benim ustama götürmemi istedi. Bende triger değişecek mi diye sordum (araç 110.000 civarlarında). O da benim araçda triger zinciri varmış dedi. Değişmeyecek o yüzden dedi. Hiç duydunuz mu?Benzinli araçlarda böyle bir özellik var mı?

Evet corsalarda triger kayisi yok zincir var

zincirde değişiyor tabiii

benim corsam 2001, kayışlı. 2004 arabası olan bir arkadaşımında kayışlı fark nedir?

corsa c motor versiyonlarında değişiyor 1.0 ve 1.2 motorlarda zincir var 1.4 motorda kayış ve 2005 ve üstü modellerde hepsi zincirli bu arada 1.3 dizel versiyonuda zincirli

zincirli sistemlerde belli bir değişme km yoktur ses yapmaya başlarsa değişme km gelmiş demektir ama uzun süre kullanmanın çaresi zamanında motor yağının değiştirilmesi en az 100.000 km yapması lazım

bu araba 2003 ve 1.4 benzinli. gene bir gariplik var :).

Evet corsalarda triger kayisi yok zincir var

zincirli sistemlerde belli bir değişme km yoktur ses yapmaya başlarsa değişme km gelmiş demektir ama uzun süre kullanmanın çaresi zamanında motor yağının değiştirilmesi en az 100.000 km yapması lazım
her corsa b c de zincir yokturr

ayrıca zincir değişimi motor koduna göre 60.000 km veya 90.000 km ile sınırlıdır

her corsa b c de zincir yokturr

ayrıca zincir değişimi motor koduna göre 60.000 km veya 90.000 km ile sınırlıdır
arkadaşım bende farklı birşey söylemedim kullanılan yağ kalitesine göre değişir birde araç geriye dönük hararet yapmadıysa rahat 100 000 yapar ve geçer yeterki bakım zamanlarını geciktirilmesin ben hiç 60 000 km de hiç bir müşterime keyfi zincir değiştirmedim hiç problem yaşamadım bizim serviste corsa c 1.2 var 145 000 km de ve zincir değişmedi ve saat gibi çalışıyor

bu araba dizel gibi sanırım zamanı delmiş değil mi? Birde kafama takılan; bu arabanın performansı bu motorla tiğer motorlulara göre daha farklı sebebi nedir acaba.

Geri