• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

ÇÖZÜLDÜ Corsa C 1.3 cdti duman ve rölenti dalgalanması (enjektör)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan f01760
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

f01760

Kayıtlı Kullanıcı
74-Bartın
Öncelikle tüm foruma selamlar , 2005 model Corsa C 1.3 cdti 185 000 km’de sahibim . Neredeyse arızamla ilgili olabilecek tüm başlıkları okudum sayılır. Sorunu yaşayan arkadaşlarada yazdım ama geri dönüş alamadım bu sebeple başlık açmak istedim.

Aracı ilk çalıştırınca yaklaşık 2-3 aydır araç beyaz-gri arası duman atıyor. Hatta Ankarda hava -4 derecede iken birkaç kere bulut oluşturacak seviyede belirgin oldu. Yine ilk çalıştırmada oluyor ama -4 derecedeki kadar değil. Forumdaki arkadaşların dediği gibi 1-2 dakikada bitmiyor anca aracın 10 dakikasında falan bitiyor. Aracı ilk çalıştırdım 2 dakika içinde garajın rampasından çıkarken durup tekrardan kalkayım dersem araç stop ediyor. Aynı yeri araç sıcakken yaparsam herhangi stop etme olmadan çıkıyor.

Haftasonu Ankaradan Antepe gittim. Giderken 130km/h altına pek düşmeden 3 kişi gittik araç 5.8 lt yaktı. Otobanda dinlemek için durup aracı tekrardan çalıştırdığımda herhangi duman yoktu. Ama Anteptede gece ilk çalıştırmada yoğun duman ve araç stop etmesi vardı.

Antepten gelirken yarım depoya düşünce würth enjektör temizleyecisi kullandım. Ankaraya gelene kadar 3-3.7 devirler arasında geldim Niğde otobanında 140-155 arası geldim. Sanki motor sesi azaldı gibi geldi enjektör temizleyesi ile . Tam Ankara geldim mazotu fulledim. Dün gece tekradan çalıştırdım. Yine aynı şekilde duman ve garaj rampasında stop etme oldu.

Araç sıcak değilse rölantide dalgalanma oluyor. 1000’den başlıyor 850’ye düşüp geri yükseliyor. Isınınca sabit 650’de kalıyor.

Araç 5.viteste 4000 devre neredeyse çıkamadı. Maksimum 3800 devre geliyor.

Aracın yağını kontrol ediyorum hep ama yağ eksiltme hiç yok.

Herkesin ilk akla gelen enjektörleri yaptırmak evet ama Ankarada güveneceğim enjektörcü bilmiyorum ve enjektör tamir fiyatı 12 000 tl. (Enjektörler çok kötü olsa araç 5.8’den fazla yakar diye düşünüyorum.)

İkinci sırada egr ve manifold temizliği 5 000 tl.

Kızdırma bujisi olabilir dendi haftasonu kızdırma bujilerimi kontrol edeceğim.

İntercooler temizlet diyen oldu 2 hafta sonra bakacağım.

Akış metre diyen oldu 2 hafta sonra bakacağım.

Vakum veya westgate hortumu diyen var ama 75’lik corsa c’lerde yerini bilmiyorum.

Benzer sorunu veya sorunları yaşayan varsa çözümlerinizi yazabilirseniz çok sevineceğim. Çünkü araçtan soğumaya başlıyorum. (Yapay zeka cevaplarına baktım)

• Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Sorunumu çözdüm. Sorun enjektör kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Çözene kadar kızdırma bujilerinin çektiği akıma baktım, hava hortumlarının kaçak olup olmadığına baktım, mafı arkadaşın aracıyla değiştirip denedim , mapıda değiştirip denedim , emme monifoldundan ters hava vererek vakum yapıp denedim. En son enjektörde karar kıldım ve sonuç aracın huyu suyu değişti resmen 2008de aldığımız zamana döndü. 3'te pati çekmeye bile başladı.20260328_101625.webp20260328_122304.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar paylaşımızını okudum, öncelikle tebrik ediyorum ince eleyip sık dokuyarak sorunu kolayca çözmüş gibi görünsede okurken muhtemelen sizi uğraştırmıştır. Dizel araçların genel olarak 2 tip sorunu çıkıyor biri enjektör 2 partikül bunları özellikle bujiler bakımını değişimini zamanında ve aksatmadan yaptırmak gerekiyor. Buda yazdığınız konuya iyi bir örnek olduğunu düşüyorum.

geçmiş olsun. sorun çözümünü burada paylaştığınız için teşekkürler. bir başkasına mutlaka yararı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: f01760
Geri