Mrb.biraz uzun olacak ama yine de yazayım derdimi belki okumak isteyen olur
aralık ayına girdik havalar soğudu arabada sıkıntı yoktu.sonra birkaç gün ilk çalıştırmada gıjj diye tiz bir ses çıkıyordu motor kısmından,ne olduğunu bulamadım(şimdi yok o ses).yaklaşık bir hafta arabayı çalıştırmaya fırsat bulamadım sonra kar yağdı aldım çarşıda bikaç işim vardı gittim işimi hallettim dönecekken arabaya bindim marşa bastım araba çalışmadı.birkaç kez denedim yine olmadı.bi sigara içtim sonra teyibi falan kapattım marşa bastım aldı ve normal çalıştı.işte hikaye böyle başladı sonra sabahları sıcaklık 0 derece civarında olunca marşa basıyorum boğaz kelebeği ve sigorta kutusundaki büyük bir bosch marka sigorta tık tık tık tık diye ses çıkarıyor aynı anda göstergedeki EOBD motorcheck lambasıda yanıp sönüyor ve araba çalışmıyor.arkadaşla boğaz kelebeğini temizledik 2 gün düzeldi yine aynı oldu.kelebeğin ağzını elle bastırıp açınca motor çalışıyor fakat bu seferde gaz yemiyor.hava sıcaklığı 5derecenin üstüne çıkınca çalışıyor tek marşta hiçbir sıkıntı yok ne çekişte ne gidişte.sanayide birkaç kişiye gösterdik kelebeği değiş dediler o da malum bayağı pahalı ama sorun başka şeyden sanıyorum bu yüzden bir haftadır netten araştırıyorum.kimi kroniktir,kimi ne yaptımsa olmadı diyor,çoğu konu çözümlenmeden askıda kalmış.
araba 59binde yağını 58 binde-castrol-değiştim.aküyü kontrol ettik sağlam.Kontağı açınca benzin pompasının sesi geliyor sağlam yani.LPG yok.benzin Shell den.

araba 59binde yağını 58 binde-castrol-değiştim.aküyü kontrol ettik sağlam.Kontağı açınca benzin pompasının sesi geliyor sağlam yani.LPG yok.benzin Shell den.