Corsa c 1.2 aşırı yükde çekiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxwell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maxwell

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Corsa c 1.2(80hp) ben dahil araca toplam beş kişi binince yaklaşık toplam 1400kg bir ağırlığa tekabül ediyor.Dikkat ettim arac yokuşlarda ilk kalkışta oldukça zorlanıyor.Sanki aracı 2. vitesde kaldırıyormuş gibi yada yokuşda ikinci vitesle hızlanıyormuş gibi bir etki oluyor.:( Konuyla ilgili olarak düşünceleriniz nelerdir.Tşk...:confused:

Bende 1.4 comfort var. Çoğu zaman dolu olmaz arabam gecen bi öyle 5 kişi olduk ki biras tombul arkadaşlar vardı normal bir yokuşta bayagı zorlandı araç. Bana kalırsa o agırlıkta o aracın kalkış yapması bile başarı bence

Alınma üzerine ama 1.2 motor cok zayıf bence

dncera' Alıntı:
Bende 1.4 comfort var. Çoğu zaman dolu olmaz arabam gecen bi öyle 5 kişi olduk ki biras tombul arkadaşlar vardı normal bir yokuşta bayagı zorlandı araç. Bana kalırsa o agırlıkta o aracın kalkış yapması bile başarı bence

Alınma üzerine ama 1.2 motor cok zayıf bence

sonuçda araç 1.2 ama 80 hp(max 80hp).Düşük vitesde ve alt devirde aracın uyguladığı güç nedir bilmiyorum.
Aşırı yükde ilk kalkışda çekişi düşmeyen yada daha az zorlanan opelci arkadaşlar tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1400 kilo 1.2 80hp ye yokuşta çok ağır gelir.

eğer 1.3 cdti olsaydı 1.2nin etkilendiği kadar etklienmezdi. ben test ettim açıkcası yokuşta müthiş bir fark yaşamadı. üstelik yokuşta bayağı bir dikti. ama frenler müthiş zayıflıyor.

Dolu aracla Yokus yukarı kalkışta pek sorun yaşamadım ama dedigin gibi 5 kişi ile sehirler arasında surekli yokuş ,tırmanma şeridi olan bir yolda bir süre sonra motor güçsüz kalıyor, 4 lemek gerekiyor.

böyle durumlarda beygir değil tork devreye girer.bu araçların torkuda düşük.benzinli olmasından dolayı.normal

spaceghost' Alıntı:
böyle durumlarda beygir değil tork devreye girer.bu araçların torkuda düşük.benzinli olmasından dolayı.normal
+1987:good:

bende pek fazla yaşamadım ama olabilir normaldir

1.2 motor için normaldir kaldı ki 1.6 ile bile dolu iken zorlanıyo yokuşta kalkışlarda ...

Geri