Corsa b- yağ hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sercan26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sercan26

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, corsa 1.4 16v gls aracımı , (daha 30.000 kmde :D) aldığımda bütün bakımları yaptırıp yağını da değiştirdim fakat yaklaşık 1000 km sonra yağ azalttığını görüp castrol 15w-40 yağ ekledim . Sorun şu ki servisde gm 10w-40 koymuşlar,ve sanırım o yağ yarı sentetik benim koyduğum ise tam sentetik şu anda azaltma sorunu yok fakat sizce yağı tekrar değiştirmeli miyim bir sorun olur mu ?:confused:

Merhabalar, corsa 1.4 16v gls aracımı , (daha 30.000 kmde :D) aldığımda bütün bakımları yaptırıp yağını da değiştirdim fakat yaklaşık 1000 km sonra yağ azalttığını görüp castrol 15w-40 yağ ekledim . Sorun şu ki servisde gm 10w-40 koymuşlar,ve sanırım o yağ yarı sentetik benim koyduğum ise tam sentetik şu anda azaltma sorunu yok fakat sizce yağı tekrar değiştirmeli miyim bir sorun olur mu ?:confused:

Castrol 10w-40 / 15w-40 yağ uygundur, km yağ değişimi geldiği zaman değiştirirsin sorun olacağını sanmıyorum çünkü marka yağlar hakkında araştırma yapıp bilgi edinebilirsin..

cevabınız için teşekkürler hocam

30.000 kmdeki aracın 10 40lık kalın yağda eksiltme yapması normal değil. Bende 145500de 5 40 eksiltme yapmadı 1000kmde henüz, 10 40ın hiç yapmaması lazım.

İki yağı karıştırmak da iyi değil bu arada

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Araç garajda uzun süre yattığı içindir ve biraz yolda açılsın diye zorladığımdandır diye düşünmüştüm ben, egzozdan da bi duman atma yok rölantideyken ama, servise bi gösteriyim madem dediğiniz gibi 5lik yakmıyorsa eğer 10 luğun hiç yakmaması lazım doğru :(

Geri