Corsa B Otomatik cam Kapanma ve Açılma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Offshoot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Offshoot

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Herkese merhaba,
98 Corsa Gsi sahibiyim bugün aracımda sol ön camı tam indirdiğimde dişli atması gibi çıt çıt çıt sisi duydum ve hafif kaldırdığımda camı ses kesildi. Tekrar denedim yine aynı. Sonra camı tam kaldırdım ve cam sanki araya birşey sıkışmış gibi tam kalkınca yarıya kadar geri iniyor. Parça parça kaldırınca sorun yok ve fitilleri vs. kontrol ettim sorun yok. Sonrasında araç çalışır vaziyette iki camı tam indirdim ve tam kapattım düğmeye basılı tutarak, kapandıktan 2 sn sonra filan elimi çektim düğmeden birden rölentide bir bozukluk oldu kontağı kapattım açtım geçti fazla akımdan dolayımı acaba böyle bir şey yaptı. Bu yazdıklarımız hakkında yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. İlgilenen herkese çok teşekkürler şimdiden.Saygılar.

Rolanti olayı normal, fazla akım çekildikce alternatöre yük biner, rolanti deki farkı hissedersiniz.

cam tam kapanacağı sırada en üstteki fittillerde içe doğru bükülme varsa cama değip termiği devreye koyuyordur. yavaş yavaş kaldırırken en üstte camın girdiği kanalı kontrol edin bir yere değiyor mu diye.

Rolanti olayı normal, fazla akım çekildikce alternatöre yük biner, rolanti deki farkı hissedersiniz.

Evet fazla akım çekti dediğiniz gibi ama elimi düğmeden çektiğim halde çalışmada bi sorun vardı gaz verince yememe gibi ilginçti ama geçti muhtemelen motor filan soğuktu onunda etkisi oldu

cam tam kapanacağı sırada en üstteki fittillerde içe doğru bükülme varsa cama değip termiği devreye koyuyordur. yavaş yavaş kaldırırken en üstte camın girdiği kanalı kontrol edin bir yere değiyor mu diye.

Kanalı kontrol ettim aslında bir sorun gibi yada fitilde sertleşme hissetmedim.. Tam indirincede Çıt çıt çıt sesi var motor akım vermeyi kesmiyor yani.. İlginç bir durum. Hiç birşey yoktu bir anda. Bildiğiniz tamir seti varmı link filan. Yada elektrikciye göstersem anlar mı ki sorunu?

Geri