corsa b bagaj aydınlatması +küllük+çakmaklık+klima konsol aydınlatması yapılıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adidas19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adidas19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Daha önceden söküp temizlediğim yerlerdi orta konsol ama ışıgının olup olmadıgını bılmıyordum aynı aractan gordum geceleyın orta konsolda ışıklar yanıyor dedım demekkı bnm ampuller gıtmıs yada yok sonra formlarda araştırdım buralarda dipsiz ampullerın oldugunu ogrendım ve yarın tekrardan söküp ampul değişimlerini yapıcam sizlere umarım yardımcı olur bu konularda.Bagaj aydınlatmam yanmıyordu oto elektrıkcı şasenın koptugunu uzun iş oldugunu soyledı onuda kendım hallettım ama kablosu sert ptt kablosu (nya) olarak yaptım ama onu yarın çok telliye ceviricem onunda paylaşımını yapıcM İYİ FORMLAR

Bu arada yanlıs yere konu açmışım yanlışlıkla ama sonradan düşündüm buda formdakı bırcok kısının arıza ve sorunlarına fayda olacaktır.

Kolay gelsin kablo bağlantılarında + ucun şaseye değmemesine dikkat edin.Sigorta sorunları çıkabilir

2013-03-13-125.webp

2013-03-13-128.webp

2013-03-13-119.webp

2013-03-13-115.webp

2013-03-13-118.webp
resim eklemeyi beceremedim galiba ama kısaca anlatayım
öncelikle resimlerde görülen altta ve üstte bulunan yıldız kafalı vıdaları uygun tornavıda ıle söküyoruz.sonra kulluk kısmı kople elımıze geliyor sonra arkadaki çakmaklıga ve ampule giren soketleri söküyoruz lambanın duyunuz kendımıze gogru cekerken dibindeki tırnagı ince bir tornavida ile hafıf acıp cıkartıyoruz.sonra dipsiz ampul denilen minik ampulu yerine takıyoruz ve sökerken yaptıgımız işlemi tersinden yaparak geriye takıyoruz.geçmiş olsun

not:bu esnada kontak kpalı olmalıdır.çünkü kontak açıkken buraya elektrık gelıyor ve şase yaptırabılırsınız.

doğru usta

Daha önceden söküp temizlediğim yerlerdi orta konsol ama ışıgının olup olmadıgını bılmıyordum aynı aractan gordum geceleyın orta konsolda ışıklar yanıyor dedım demekkı bnm ampuller gıtmıs yada yok sonra formlarda araştırdım buralarda dipsiz ampullerın oldugunu ogrendım ve yarın tekrardan söküp ampul değişimlerini yapıcam sizlere umarım yardımcı olur bu konularda.Bagaj aydınlatmam yanmıyordu oto elektrıkcı şasenın koptugunu uzun iş oldugunu soyledı onuda kendım hallettım ama kablosu sert ptt kablosu (nya) olarak yaptım ama onu yarın çok telliye ceviricem onunda paylaşımını yapıcM İYİ FORMLAR
kenan maşallah aşmıssın kendini tebrikler.bir sorum olacaktı.yaklaşık 2 ay önce aracında ki bir arızadan dolayı esk. usta bakıyordun.eğer burada yaptırdıysan .kime yaptırdıysan bana söylermisin .teşekkürler

kenan maşallah aşmıssın kendini tebrikler.bir sorum olacaktı.yaklaşık 2 ay önce aracında ki bir arızadan dolayı esk. usta bakıyordun.eğer burada yaptırdıysan .kime yaptırdıysan bana söylermisin .teşekkürler

malesef o sorunum hala devam edıyor yaa teksan sanayısınde seckın otoya gıttım oda işlerinin yogunlugundan yakınıyordu bi kaç yerden ünlü oto yu duydum mamuca yolundaymıs ugradım ayın 24 25 ı gıbı goturucem baktı hallederız dedı ustaya mı ıhtıyac var sorun neydı?

dun itibariyle orta konsolumuda ışıgına kavusturdum sönen ampullerı yenılerıyle değiştirdim servislerde 70 tl ye yapılan işi 1.5 tl ye hallettim resimlerle anlatacagım

Ekli dosyayı görüntüle 14752
sağ sol kıvırarak sirkilasyon dugmesını bırazda kendımıze çekerek çıkarıyoruz aman dikkat çok hassas yapmışlar tırnaklarını
Ekli dosyayı görüntüle 14753
sirkilasyon düğmesi çıktıktan sonra ince bir tornavida yardımıyla kapagını resımdekı gibi çıkarıyoruz

2013-03-14-129.webp
sağ sol kıvırarak sirkilasyon dugmesını bırazda kendımıze çekerek çıkarıyoruz aman dikkat çok hassas yapmışlar tırnaklarını
2013-03-14-130.webp
sirkilasyon düğmesi çıktıktan sonra ince bir tornavida yardımıyla kapagını resımdekı gibi çıkarıyoruz
2013-03-14-133.webp
4 li flasor dugmesını tornavıda yardımıyla cıkarıyoruz ve 4lünün çıkan kapagından sonra flasorun kendısı orada kalıcak onun da tırnagı gorunuyor ona basım kendımıze cekecegız
2013-03-14-132.webp
bu esnada tuşları çıkarırken resım çekmeyı unutmusum kısaca anlatayım orta dugme harıc sag ve soldakıler kendımıze cekerek hafıf hafıf sag sol yaparak çıkıyor ultra hassat ve ınce yapmıslar dıkkat edın orta dugme ıcın kalorıfer konumunu 3 e getırıyoruz ve dugmenın altında bır delık gorecegız o delıge gıren bır tornvda ıle bastırıp tırnagı kanırtıp hafıf cekıp orta dugmeyıde alıyoruz
2013-03-14-134.webp
kalorifer peteklerını sokmek ıcın once resımde soldakı gorunen seklıne getırmemız lazım cunku dıbınde vıdalar var onları sokecegız bu arada soldakı şekle gelen kalorıfer peteklerının kenarlarından tornavıda ıle kanırtıp kendımıze bıraz guc uygulayarak cekersek çıkıyor ve temızleyebılırsınız soktugunuz sekıl geri takılıyor.

2013-03-14-138.webp
kalorıfer peteklerını de açınca sıra geldı vıdaları sokmeye resımdekı vıdalar sokulecek 2 adet sırkılasyon kapagının altında 2 adet kalorıfer petegının ıc kısmında
2013-03-14-137.webp
kalorıfer petegının ıcındekı vıdadır ayriyetten teyp+derece ekranınıda tutan vıdalardır
2013-03-14-139.webp
ekranının vıda ayakları ele ayaga dolanmasın dıye ekranı yukarı kaldırıyor ve oraya bırakıyoruz.
2013-03-14-140.webp
orta konsolu kendımıze çekıyoruz elımıze gelıyor ortalama 5 cm kadar dışarı cıkar bundan sonra kalorıfer peteklerının boslugundakı tırnakları ayırıyoruz açılınca zaten tutan yerlerı barız goreceksınız onları cıkarınca klıma unıtesı yerınde kalıyor sıyah kapagı cıkarınca ampullerı goruyoruz
2013-03-14-141.webp
evet minik ampullerı gördük bunları yenı aldıgımız ampuller ıle degıstırıyoruz.Geçmiş olsun şimdi söktüğümüz şeklin tam tersini yaparak topluyoruz
NOT:bu işlemi yaparken kontak kapalı olsun şaseye meyil vermeyelim.
KEYİFLİ FORUMLAR

Geri