corsa acil yardım... 17:00'ye kadar bilgi lütfen

kotegaeshi01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım 2001 corsa comfort benzinli sabah çalışmama gibi bir derdi var servis egr valfi dedi ve değiştirdim.ama hala sabahları çalışmıyoo
bujiler,tüm filtreler,ve akü yeni değişti serviste bir hafta olmadı daha ama ısrarlar çalışmıyoo. marş basıyo ama motor çalışmıyo,vurdurunca çalışıyo ve herhangi bir sorun yok. denemek için vurdurur vurdurmaz 1 metre sonra durup kontak kapattığım zaman yeniden açtığımda sorunsuz olarak çalışıyoo
uzun süre beklemelerden sonra çalışmamakta araç 12 saat gibi.ilk çalışmadan sonra sıkıntı yok anlayacağınız.aracı ilk aldığım da da gaza basmadan çalışmıyodu sonra hiç çalışmamaya başladı sabahları aracım şu an serviste 17:00 de gidip alıcam(mücadele başlayacak) sizin fikirleriniz ne bu konuda fikri olan varmı?

benzin pompasının basıncını kontrol etsinler. Sıcaklık sensörünü verilerden kontrol etsinler doğru çalışıyor mu? Soğukken benzin pompa rolesi ile gövde kontrol rolesini kontrol etsinler. Bu sebeplerden dolayı yapıyor olabilir. Bu arada arabaya hiç hararet yaptırdın mı? Eğer hiç biride değilse krank devir sensörünü değiştirsinler.

sabah ları ilk araç motor sogukken rolenti yüksek çalışıyormu çalışmıyorsa sıcaklık sensörü yada elektironik bogaz kelebegine bakılaçak birde araça tech 2 çihazla bakıldımı her hangi bir arıza kodu veriyormu

corsa 2001

tech 2 ile bakıldı ama sadece egr çıkmıştı onu da değiştim zaten rolanti sabahları normalden yüksek çalışıyoo

arabaya hiç hararet yaptırmadım ben biraz pimpirikliyimdirde bu konularda
:)

Komprasyon değerleri düşük aracının..Carbon Clean yaptır bi süre götürür seni..Araç uzun süre bekleyince motor sıcaklığı ortam sıcaklığına kadar düşer(bu havalarda 10-15 derece) Ve motorun çalışması için en zor koşul soğuk olduğu zamanlardır..Eğerki sıkıştırma oranın belli bi seviyenin altına düşmüşse yanma için uygun şartlar oluşmadığından araç marş devri ile çalışmaz..Vurdurup motoru daha hızlı çevirmen gerekir..Problemin marş motoruda olabilir..Ama Carbon Clean ve manifold temizliği büyük ihtimalle subaplarını temizleyeceğinden aracını sıkıştırma oranı bir miktar yükselecek ve düzgün çalışmaya başlayacaktır..

akşamları araçınızı araçınızın burnunu yokuş aşaya geleçek şekilde bırakınız araç sabah çalışırsa benzin büyük ihtimal geri dönüşten benzini depoya geri veriyor

GOLD MASTER' Alıntı:
akşamları araçınızı araçınızın burnunu yokuş aşaya geleçek şekilde bırakınız araç sabah çalışırsa benzin büyük ihtimal geri dönüşten benzini depoya geri veriyor

Söylediğin sadece dizel Dti araçlar için geçerlidir..

Benzinli araçlarda depodaki elektrikli pompa kontak açıldığında bütün hattı en az 3 bar basınçla yakıt doldurur..Geriye kaçsa bile benzin kontağı açar açmaz sistem doluyor..

Geri