corsa 2003 1.7 çalışmıyor yardım acil..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 060606
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

060606

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba.corsa 2003 1.7 dizel arabam var.perşembe akşamı ankarada haberlere çıkan yağmur yağmıştı.o yağmurda mecbur göl gibi olmuş yollardan geçmek zorunda kaldım.bu sabah işe gitmek için yola çıktım.işe gelip arabamı park ederken araba 3 kez stop etti.neyse park edip çıktım.akşam otoparktan çıktım bayağ gittikten sonra birden araba stop etti ve bi daha çalışmadı .tekrar arabayı otoparka itip oraya bıraktım.bu sorun acaba yağmurdan dolayımıdır ya da başka bi neden olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum...

Hocam kaputu açtığınızda hafiften bir yanık kokusu vs. aldınız mı?

yok hayır herhangi bir koku yoktu.

aküden olabilir mi acaba ?

suya çok gömüldüyse pompa beyni ıslanmış olabilir

Yanık kokusu olup olmadığını sormamın sebebi Mahmut abininde söylediği gibi mazot pompa beyninin yanma ihtimali.Eğer yandıysa büyük bir masraf çıkarabilir.Şöyle ki mazot pompa beyni ortalama 750 lira buna bağlı olarak triger diş atladıysa bide triger masrafıda çıkabilir.

bu yağmur bana bayağ pahalıya mal olcak sanırım.ama koku yoktu ve o yağmurlu günden 2 gün sonra böyle bir olay oldu

arkadaşlar mrb.bu sabah işe gittiğimde aracımı çalıştırmak istedim çalışıyormu diye .aracım çalıştı.biraz ilerledikten sonra park etmek için beklerken sanki motor hırlar gibi biranda stop edecek gibi oluyordu.o ara devire baktığımda hafif bi yükselme oluyor geri düşüyor.tam park edeken araç yine stop etti ve bi süre çalışmadı.

hava filitresini sök bir bak derim su orayada girdi ise calisma problemi yapar filitre arti debimetre ye su degmistir

arkadaşlar bugün çekiciyle şaşmaza götürdüm aracımı .dediğiniz gibi pompa beyni ıslanmış çıkartılıp temizlendi sağlam bi şekilde geri taktırdım .allahtan yakmamışız 200 tl ye kurtardık.umarım ilerde sorun çıkarmaz tekrar.bu corsa 1.7 dizellerde beyin sorunmuş hep

Geri