corsa 1.7 yakıt pompa beyni problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tabi müsait olunca bakacağım ama sürekli hava akışmetre bozuyo ve daha yeni 1600 ytl masraf yaptığım halde arızayı tam olarak bulamadık arızalı olduğunu gözümle gördüğüm bütüm parçaları değiştirdik/tamir ettik(selenoid valfi, mazot pompası tamiri, üst beyin tamiri, pompa beyni tamiri gibi)

şimdi baktım ışık şu sırayla yanıp söndü 1-1-2-6 bunun anlamını bulabilir misin?

ben biraz araştırdım p1126 tp sensörü arızasıymış tp sensörü(gaz kelebeği konum sensörü) görevini yapamıyormuş fakat benim aracımın hızlanması gidişi duruşu rölantisi herşeyi normal sadece 4. 5. viteslerde gaza yüklenince sanki daha fazla gidemem dermiş gibi gazdan kesiyor ama durmuyor yinr devam ediyor yola.bide 4. 5. viteslerde gaza yüklenip ayağımı uzun süre gazda tumazsam mesela gaza basıp çekerek yani ayağımı çok az oynatarak yola devam ettiğimde 180 km/h hıza ulaşabiliyorum ve arıza lambası hiç yanmıyor.Aksi takdirde ayağımı gazda sabit tutarak devam edersem arıza lambasını yakıyor.

1125 olabilirmi arıza kodu Acaba ??

hayır kesinlikle 1126

gaz potasyometresi gibi..
imkanınıvarsa 5v referans sensörü olan ac basınç sensörünede baktırın derim...

1,7dti pompa beyni ne kadar fiyat olarak ?komple ?

Merhabalar...

1.7 Dizel Corsa DTI 2003 model arabam şu an 154 bin km.de... Geçenlerde kırmızı ışıkta beklerken aniden stop etti ve bir daha tam çalışmadı. Çalıştı durdu vs. Marş basıyordu ama tam çalışmaya geçmiyordu. Sonrasında servis yakıt pompa beyninde olduğunu söyledi ve yenisi 3,5 bin tl ve tamiri için ise 750 lira istendi. DEğişti ve geldikten sonra 1 günlük dolaşma sonrasında yine aynı arızayı yaptı. Bu sefer de üst beyinde problem olduğu beynin içine bir kaçak sonrasında mazot dolduğu söylendi. Bunun tamirinin olmadığı ve ortalama 2 milyar tuttuğu belirtildi. Bu opellere has bir işlem mi? Kilometre ile mi alakalı? Dikkat ettim Corsa sahipleri bu durumdan muzdarip sanırım bir daha opel almayacağım, çünkü çok sıkıntısını çekiyorum.

herkese mrb bilindiği gibi opel 1.7 dtı mazot pompası beyin arızası bu araçlara özgü bir hastalık vede benim elimde bunlardan 5 adet var tanesini 500 tl den vericem almak istiyen olursa ben burdayım.;)

2,0 dti nin pompası varmı elinizde

Geri