corsa 1.7 dti triger kayışı değişti ama...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tb8cth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tb8cth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar üçgün önce arabam triger kayışını sıyırmıştı usta değiştirdi önce sadece kayışla kurtardı dedi, bunun üstüne (direksiyon kutusu haricinde) ön taraftan bazı tıkırtılar geliyordu onları, rot balans ayarlarını filan başlmışken hepsini aynı ustaya toplam 550 tl ye yaptırdım dün arabayı teslim etti...Ucuz atlattık diye seviniyordum, şimdide aynı usta kayış sıyrıldığında başka yerlerede zarar vermiş sökülmesi lazım yoksa ileriye doğru başka işler açabilir diyor...

Bende tamirden sonra her gün çıktığım bir rampa vardı arabayı demek için o rampaya iki defa gitti geldim eskiden 80 90 dan fazla yapmıyodu şimdi 100 km hızı rahat yapıyor bana göre eskisindende iyi olmuş... Acaba usta alış verişimden memnun kaldıda beni sürekli görmek mi istiyor yoksa gerçekten böyle birşey olabilirmi çözemedim vesselam...

Problem Varsa Vardır.İlerde NAsıl Problem Çıkartacakmış Merak Ettim.Ustalar ne Diyecek Bakalım ?

sübaplarda yamulma filan yoksa bişe olma kayış sıyırdıkan sonra marşa bastın mı?

sübaplarda yamulma filan yoksa bişe olma kayış sıyırdıkan sonra marşa bastın mı?

Olay söyle gelişti...

Marşa bastım arabanın çalışmasıyla kontağı bıraktım araba hemen stop etti tabi tekrar marşa bastım ama marş motoru çevirmedi kontağı çevirdiğimde tak diye bi ses çıkıyor öyle kalıyordu...

Şimdi benimde fark ettiğim bir ses var her zaman yapmıyor zaman zaman 3000 devire doğru dahada belirginleşen "çıt çıt çıt" diye bir ses... Bunun üzerine başka bi ustaya götürdüm onun yanındada o sesi yapmadı bende artık ses yapsada öyle biniyom...

belki usta sentesini ayarlayamadı subab yada fincan sesi geliyor olabilir belki doğru takdıta kasnak kamaları kırılıp mı diş atlattı acaba yani bi ihtimal araçda duman problemide oluşturabilir.

Olay söyle gelişti...

Marşa bastım arabanın çalışmasıyla kontağı bıraktım araba hemen stop etti tabi tekrar marşa bastım ama marş motoru çevirmedi kontağı çevirdiğimde tak diye bi ses çıkıyor öyle kalıyordu...

Şimdi benimde fark ettiğim bir ses var her zaman yapmıyor zaman zaman 3000 devire doğru dahada belirginleşen "çıt çıt çıt" diye bir ses... Bunun üzerine başka bi ustaya götürdüm onun yanındada o sesi yapmadı bende artık ses yapsada öyle biniyom...

subab sesine benziyor sanki bakmadan bişi diyemem usta sentesini tekrar kontrol etsin o zaman ve akü ve marş dinamonuda kontrol ettir...

belki usta sentesini ayarlayamadı subab yada fincan sesi geliyor olabilir belki doğru takdıta kasnak kamaları kırılıp mı diş atlattı acaba yani bi ihtimal araçda duman problemide oluşturabilir

Eski kayışın üzerindeki çıkıntılardan 8 tanesi kopmuş diğerleri duruyor kayış tamamen kopmamış yani acaba kayış değişince başka değişmesi gereken parçalardamı var bilemiyom aslında yaptırdığım ustanın opel tecrübesi pek yok gibi, imkanım olsada size gösterebilsem böyle durumlarda tecrübe konuşuyor...

O kadar gitmem dedim ama servis yolu göründü gibi canıma okuyacaklar ...:)

Son düzenleme:
sadece kayışmı değişti usta gergiyle bilya değişmedimi sesleri gergi bilyasından yapabilir.

Büyük geçmiş olsun...

Arabanın çalışması bile mucize diyebilirim..

Uzun süre değiştirmemişmiydiniz kayışı ?

sebebinin araştırılması lazım .. tekrar başınıza gelebilir..

sadece kayışmı değişti usta gergiyle bilya değişmedimi sesleri gergi bilyasından yapabilir.

Evet başka b parça değişmemiş, söylediğiniz bilyalarda eskimiştir şimdi kayışla birlikte, olmazsa bilyalarıda değiştirtip birde öyle denemek lazım... Teşekkürler...

Büyük geçmiş olsun...

Arabanın çalışması bile mucize diyebilirim..

Uzun süre değiştirmemişmiydiniz kayışı ?

sebebinin araştırılması lazım .. tekrar başınıza gelebilir..

Teşekkürler haklısınız bunada şükür sebebinede yaptırdığım usta kayış ömrünü tamamlamış dedi...Yani tamamen benim saflık ve bilgisizliğim gibi görünüyor... Aldığım yerden eksikleri bakımları yapıldı dediler bizde inandık...

Son düzenleme:
Geri