Corsa 1.7 90.000 de motor üfler mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tb8cth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tb8cth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar aracım 90 bine yaklaştı bir opel servis personeli motoru kontrol ettikten sonra enjektörlerde sorun olduğundan fazla duman attığını, motor üflediği için motorun yarım olduğunu ve kilometrenin en az 150 000 olabileceğini bu kilometrede motorun bu kadar kötü olamayacağını söyledi.

Oysa bende aracı yaklaşık 15 000 km önce alırken birkaç ustadan motorun kilometresine göre iyi olduğunu öğrenmiştim, ayrıca 8 ay önce yağı, filtreleri vs değiştirttiğimden beri her hafta kontrol ediyorum ne yağında nede suyunda bir eksilme yok eğer motorun durumu gerçekten kötüyse bu kötü ama iş kapmak veya başka bir sebepten aracımı haksız yere kötüledirse bu daha da kötü çünki arabamdan iyice soğudum sanayiyede göstermeye vaktim olmadı bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler....

Herkesin söylediği doğru olsa vay halimize vay. Hani derler ya ağzı olan konuşuyor. Sana nacizane tavsiyem, aracın ile ilgili bir sorun yaşadığında en az 3-5 bilgili ustaya veya güvenilir servise danışman, tespitleri aynı olmadan araca müdahale ettirmemen ve mümkünse onarım sonucu sorun giderilmezse ödeme yapmayacağını bildirmen olsun. Günümüzde fabrika verisi son sürati (mesela) 180 km olan araçla 200-220 km hızlara rahatlıkla çıktıklarını iddia eden ustaların olduğu düşünülürse ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

kardesim aracin siyah duman atiyorsa bu enjektörlerden kaynaklandigi dogru...ama motor üflemesini anlayamadim??? nerden anladi??? kompresörünü mü ölctü?
problemin ne ki aciklasan yardmici oluruz..yani sikayetin..
gecmis olsun

Siyah duman atıyorsa yakıttan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Bakımdan geldiğim 1 hafta o bakıma giderken aldığım mazotta bişey vardı kesinlikle senin dedigin gibi siyah dumanla gezdim. Sonra fulledim würth attım. Şükürler olsun düzeldi. Sabah çalışırken de sıkıntılarım oldu bir kaç gün. Ama şimdi sıkıntı kalmadı... Yakıtını da kontrol ettir dene...

aracında isuzu motor mevcut bakımları yapılmış bir isuzu motorun ömrüde 1.000.000 km dir sakın aracının motorunu açtırma.

dizel arabalar üfler bu çok normaldir , onların piston ve strok yapısını bilmeyen sözüm ona usta bozmaları önce dizel arabalaRLA benzinli arabaların sıkıştırma oranlarını bi incelesinler ondan sonra konuşsunlar ,

abi dizel araba kullanıyosunuz mazotunuzu sabit bi yerden alın

İlginiz için çok teşekkürler öncelikle benim aracımda bir şikayetim yok aksine aracıma çok güveniyordum, arabam satılık o nedenle içimde en ufak tereddüt olmaksızın kontrol için servise götürdük serviste tech iki denen bir cihazla arıza raporuna baktılar orda bir sorun gözükmedi onun haricinde herhangi bir cihazla ölçüm yapmadılar motorun yağ ilave edilen kapağını açtılar ordan gaza basınca gelen havayı kastederek motorun üflediğini gaza sonuna kadar yüklenince bir anlık siyah duman attığı içinde enjektörlerde sorun olduğunu söylediler bir usta bunları esas alarak bu sonuçlara varabilirmi acaba...

Benimde bildiğim üstten ekzantirkli arabaların kapağı actığında hava gelmesi normal.Yanlış biliyorsam düzeltilsin.Ama senin araba üstten ekzantiriklimi bilemiycem?

İlginiz için çok teşekkürler öncelikle benim aracımda bir şikayetim yok aksine aracıma çok güveniyordum, arabam satılık o nedenle içimde en ufak tereddüt olmaksızın kontrol için servise götürdük serviste tech iki denen bir cihazla arıza raporuna baktılar orda bir sorun gözükmedi onun haricinde herhangi bir cihazla ölçüm yapmadılar motorun yağ ilave edilen kapağını açtılar ordan gaza basınca gelen havayı kastederek motorun üflediğini gaza sonuna kadar yüklenince bir anlık siyah duman attığı içinde enjektörlerde sorun olduğunu söylediler bir usta bunları esas alarak bu sonuçlara varabilirmi acaba...
bakma ustalara,takma kafana,,,
sifir arac dahi ilk gaza basma ile anlik siyah duman atar..önemli olan o dumanin devamli gelmemesi..o zaman ejektörlerde problem olur...motorunda birsey yok... hayirli satislar..herkez senin gibi dürüst olsa :D

Geri