corsa 1.4 gls & clio 1.4 & peugeot 206

Ona bakarsanız 0km alacağınız bir arabada markası ne olursa olsun vurun araba dağılıcaktır! Bu araçların temel prensipleri darbeyi emip içeriye darbenin şiddetini en az şekilde hissettirmektir. 70 model bir amerikan ile duz duvara vurun araba dağılmaz ama siz içeride sarsıntıdan, üstünüze binen G kuvvetinden dolayı ölürsünüz.

Aynı durum geçerli vurduğunuzda diğer aracın onun daha sağlam olmadı anlamına gelmez kısaca bu durum bundan 30 sene önceki bir kıyas türüydü!

Kendim diyorum 206'nın çamurlukları plastik, darbeyi emmesi için. Makyaj sonrası Clio'nunda çamurlukları plastik.

makyaj öncesi de plastik olması lazım clioda,
2001 model küçük farlı modelde öyleydi en azından
darbe emme konusunda tümüyle haklısın,

tercih aracı alacak arkadaşın! ben bildiklerimi kullandıklarımı yazdım! ben aracımı 10.900 ytl ye aldım masrafsız ankara arabasıydı masrafsız ankarada 206 bulabilirmisiniz aynı paraya? ki bence corsa çok daha güzel bi araç!
corsa b nin tadı diğer seçeneklerin hiçbirinde yoktur bence de
bikere araba sevimli :)

Bakış Açısı

Birde şu yönden bakalım bir otomobilin 2.el değeri onun en iyi karnesidir. Donanım seviyesi olarak 206 1.4 ile karşılaştırabileceğimiz en makul Corsa B modeli 100.yıl’ dır (2 hava yastığı ABS ve diğerlerine 2 side sahip) 2000 model bakımlı bir Corsa B 100. Yıl aşağı yukarı 13.000 YTL iken aynı durumda 2000 model bir 206 1.4 pressence rahatlıkla 12.000 YTL’ ye bulunabilir. Bununla birlikte teknoloji ve tasarım olarak Corsa B’ nin 6 yıl daha eski olduğu da ayrı bir konu.:cool:

Geri