corsa 1.3 ilk bakim degisenler

highflyeer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba 2014 model 2300 km de ki aracta ilk bakimda degisenler neler olur? Mazot filtresi degisirmi ?servis 450 tl fiyat verdi,fiyat biraz pahali geldi. Ozel bir servise sordum 200 tl fiyat verdi icinde mazot filtresi degisimi yok.

Bence 2300 km'deki aracın bırakın mazot filtresini yağı bile değişmez.

Bence 2300 km'deki aracın bırakın mazot filtresini yağı bile değişmez.

Ama arac trafige cikali 1 yil olmus yag omru 1 yil yada 15000 km dendigi icin degistirecegin birde servis garantisi devam etsin diye goturmeyi dusunuyorum ,mazot filtresini degistiriyorlar mi ilk bakimda?

Tabiiki haklısınız aracın servis garantisi bitmesin diye gideceksiniz mecburen.İlk bakımda mazot filtresi değişmez yağ yağ filtresi hava filtresi cam suyu vs.vs.

Tabiiki haklısınız aracın servis garantisi bitmesin diye gideceksiniz mecburen.İlk bakımda mazot filtresi değişmez yağ yağ filtresi hava filtresi cam suyu vs.vs.

Tesekkurler

merhaba 2014 model 2300 km de ki aracta ilk bakimda degisenler neler olur? Mazot filtresi degisirmi ?servis 450 tl fiyat verdi,fiyat biraz pahali geldi. Ozel bir servise sordum 200 tl fiyat verdi icinde mazot filtresi degisimi yok.

özel servise giderseniz garantisi gider. mecburen servise gidiceksiniz. 450 normaldir başka yetkili servis varsa da oralardan da fiyat alabilirsiniz ama pek değişeceğini sanmıyorum. 15 bin bakımında pek bişey değişmiyor filtreler ve yağ değişiyor.

fakat yetkili serviste başımdan şöyle birşey geçmişti, cam suyu deposu dolu olmasına rağmen faturada 10 liralık cam suyu eklendiği yazıyordu. 10 lira için problem çıkartmaya değer mi değmez mi tartışılır fakat bir sonraki bakımda servise gideceğim gün tekrar dolduracağım ve faturada tekrar cam suyu yazarsa sıkıntı çıkartacağım. amaç 5-10 liranın peşinde koşmak değil meslek ahlakını hatırlatmak.

özel servise giderseniz garantisi gider. mecburen servise gidiceksiniz. 450 normaldir başka yetkili servis varsa da oralardan da fiyat alabilirsiniz ama pek değişeceğini sanmıyorum. 15 bin bakımında pek bişey değişmiyor filtreler ve yağ değişiyor.

fakat yetkili serviste başımdan şöyle birşey geçmişti, cam suyu deposu dolu olmasına rağmen faturada 10 liralık cam suyu eklendiği yazıyordu. 10 lira için problem çıkartmaya değer mi değmez mi tartışılır fakat bir sonraki bakımda servise gideceğim gün tekrar dolduracağım ve faturada tekrar cam suyu yazarsa sıkıntı çıkartacağım. amaç 5-10 liranın peşinde koşmak değil meslek ahlakını hatırlatmak.
o kadar olur :)
fren balata macunu(bakır veya anti seiz) sordum sırf opele değil çünkü bana lazım idi,ilginç olanı hepisi almanya gibi kullanıyorlar(diğer ustalar gibi sırf temizleme ile işi bitirmiyorlar,neyse dediki bizdeki kutu yalan söylemeyeyim 100ml mi yoksa 400ml mi dediler fiyat uçuk idi almanyada 3-5 euro.dediler tek arabaya kullanıyoruz. Yani en az 5 arabalık macunu demek ki 5 müşteriye kullanıp herbirinden ayrı fiyat alıyorlar :)
BU arada mazot filitresini ben 2 senede bir değişiyorum en sonunu 2.5 senede değiştim sorun yok yakıt belli temiz yerden alınca.
Haaaa unutmadan tüm forumdaki arkadaşlara bilgi amaçlı.mazot filitresi kağıt olanı değil keçeli olanı yani UFİ tipi kullansın iki sene idare eder

Ben 25000 km'de bir değiştiriyorum.

Geri