Corsa 1.2 16V yakıt tüketimini azaltma yolları

asagihanik

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba

Herşeyini sevdiğim aracımın nedense şu yakıt sorununu çözemedim. 40 lt depo ile 550 km üstüne çıkamıyorum şehir içi. Dizel almadığıma pişman olacağım neredeyse ancak benzinli motorun ömrü daha uzun oluyor.

Km yi arttırma yöntemleri varsa bu araca mekanik müdahele de olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bazıları 1.2 motora lpg taktır diyorlar ama bana mantıklı gelmedi :)

2500 devirde vites değiştir sakin kullan 90 nı geçme bakımlarını ihmal etme, yokuşlarda sakın boşa atma,

sanırım mekanik müdahaleye gerek yok bu şekilde seveceğiz. Gülü seven dikenine katlanırmış desenize...
Bu arada ben devri 3000 lerde atıyordum ani hızlanmalar yapmayı sevdiğim için :)

benzinli araçla şehir içi 30 kuruşun altında yakıyor araban,
daha düşürmek derken 27 kuruşran ne kadar düşmesini istiyorsun?
örneğin 27 den 22 kuruşlara düşmesinden falan bahsedeceksen,
hiç uğraşma ancak lpg li araçlarda o mümükün,
yakıtın gayet güzel bence, benzinle şehir içi daha ne yaksın ki...

Acemiliğimize geldi 1.2 motor az yakar dendi hep :(

Acemiliğimize geldi 1.2 motor az yakar dendi hep :(

Benimde 2003 1.2 16v Corsa'm var. Geçen carbon clean yaptırdım. Uzun yola gittim yarım depo ile 400 km gitti araç şehir içini şuan bilmiyorum carbon clean'den sonra bakalım benzin bitince şehiriçi-şehirdışı ne çıkacak ortalama

Peki LPG takılır mı araca bir zararı olur mu?

Peki LPG takılır mı araca bir zararı olur mu?

Bende taktırıp ne yapacağım diyorum hep nihayetinde 1.2 motor yokuşlarda iyice düşeriz vitesden diye fakat çoğu kişi taktır bişi olmaz diyor kararsızım

genel olarak araçtan memnunmusunuz?

Geri