Conta Yakmış Olabilir Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan musician
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

musician

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Aracım 42.000 kilometrede, bakımına az bir zaman kaldı. Birkaç haftadır araçtan inerken pis bir koku geliyor, plastik yanığı gibi. Bunu biraz araştırdım ve birkaç yerden DPF kokusu olabileceğini okuyup önemsemedim. Fakat koku devam etti ve bugün yağ seviyesini kontrol edeyim dedim. Yağ seviyesinde ve aracın soğutma suyunda bariz bir azalma mevcut. Soğutma haznesini açıp baktığımda orada yağ göremedim ama bu pis kokuyu başka neye bağlayacağım onu da bilemiyorum.

Araçtan gelen kötü kokunun aynısı yağ çubuğunun üzerinde de vardı.  :-X

Bu arada aracın hararet göstergesini sık sık kontrol ediyorum, 90'ın üzerine çıktığına hiç şahit olmadım. Araç durduk yere fan açma gibi garip tepkiler de vermedi.

Böyle birşey yaşayan, ya da bu kokunun ne ile ilgili olabileceğiyle ilgili başka bir fikri olan var mı?
şu an moralim çok bozuk gerçekten, bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ynt: Conta Yakmış Olabilir Mi?

Kedi girmiş ve aracı çalıştırdığınızda motorun içinde ölmüş olabilir :(

Jlozde link' Alıntı:
Kedi girmiş ve aracı çalıştırdığınızda motorun içinde ölmüş olabilir :(

:( umarım öyle birşey olmamıştır benim için büyük bir vicdan azabı olur. bunu arabayı çalıştırırken anlamaz mıydım peki?
üstelik arabada karter koruma da var :/

musician link' Alıntı:
:( umarım öyle birşey olmamıştır benim için büyük bir vicdan azabı olur. bunu arabayı çalıştırırken anlamaz mıydım peki?
üstelik arabada karter koruma da var :/

Karter korumadan rahatlıkla girebiliyor lakin vicdan azabı çekmenizi gerektirecek bir durum yok bence, kasıtlı yapmadınız sonuçta.. ֖yle bir şey olsa haberiniz olurdu emin olun. ֖lmekten ziyade pislemiş olabilir:)

Motorun sağına soluna, altına bir bakın plastik bir şey yapışmış ve motorun sıcaklığıyla eridikçe o kokuyor olabilir. Rahat olun, normal kullanım şartlarında conta yanması, bu km'de çok ama çok düşük bir ihtimal  ;)

REC link' Alıntı:
Karter korumadan rahatlıkla girebiliyor lakin vicdan azabı çekmenizi gerektirecek bir durum yok bence, kasıtlı yapmadınız sonuçta.. ֖yle bir şey olsa haberiniz olurdu emin olun. ֖lmekten ziyade pislemiş olabilir:)

Motorun sağına soluna, altına bir bakın plastik bir şey yapışmış ve motorun sıcaklığıyla eridikçe o kokuyor olabilir. Rahat olun, normal kullanım şartlarında conta yanması, bu km'de çok ama çok düşük bir ihtimal  ;)

Yüreğime su serpildi resmen, umarım dediğiniz gibidir. Abartısız bir yarım saat arabanın motor kısmını kontrol ettim, anormal herhangi birşey göremedim. Sabah servise bir götürüp göstereyim diyorum.

musician link' Alıntı:
Yüreğime su serpildi resmen, umarım dediğiniz gibidir. Abartısız bir yarım saat arabanın motor kısmını kontrol ettim, anormal herhangi birşey göremedim. Sabah servise bir götürüp göstereyim diyorum.

Gidin gösterin... Aracın ilk sahibi siz misiniz bilmiyorum ama ilk sahibi sizseniz ve bu km'ye normal kullanım şartları altında,  bakımlı olarak ulaştıysa araç, conta yakması çok çok zor bir ihtimal.

Rahat olun.

Pis ve ağır bir kokuysa debriyaj balatasından kaynaklanıyor olabilir. Arabadan inmeden önce çok fren kullanıyorsanız fren balataları olabilir. Yağ çubuğundan geldiğine eminseniz  yağ özelliğini kaybetmeye başladığı için bir tür kokuya sebep olmuş olabilir ama onu da bir an önce değiştirmenizi öneririm.

Teşekkür ederim, bunları dikkate alacağım.

REC link' Alıntı:
Gidin gösterin... Aracın ilk sahibi siz misiniz bilmiyorum ama ilk sahibi sizseniz ve bu km'ye normal kullanım şartları altında,  bakımlı olarak ulaştıysa araç, conta yakması çok çok zor bir ihtimal.

Rahat olun.

Pis ve ağır bir kokuysa debriyaj balatasından kaynaklanıyor olabilir. Arabadan inmeden önce çok fren kullanıyorsanız fren balataları olabilir. Yağ çubuğundan geldiğine eminseniz  yağ özelliğini kaybetmeye başladığı için bir tür kokuya sebep olmuş olabilir ama onu da bir an önce değiştirmenizi öneririm.
  +1 bende debriyaj balatasından olduğunu düşünüyorum conta olsa motor ışığı yanardı yol bilgisayarı arıza gösterirdi bence

Arkadaşlar aracı aldığımdan beri içinde hiç sigara içilmedi bende kullanmam eşimde fakat birkaç defa araca bindiğimizde aracın içi sigara kokuyor daha ziyade sanki biri sigarayı içmiş izmaritinide aracın içinde söndürmüş gibi işin içinden çıkamadım.

DERSİMLİ link' Alıntı:
Arkadaşlar aracı aldığımdan beri içinde hiç sigara içilmedi bende kullanmam eşimde fakat birkaç defa araca bindiğimizde aracın içi sigara kokuyor daha ziyade sanki biri sigarayı içmiş izmaritinide aracın içinde söndürmüş gibi işin içinden çıkamadım.
omur belkı sıgara ıcılen bır yerden gelmış olabılırsın ve uzerıne sındığsede arabayada sınmıştır ve kolay kolay da çıkmıyor

Geri