conta değişimi

cagri18s

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracım 1995 A kasa GT 2000i ecotec motor. motor birçok yerinden yağ kaçırıyor. üzerindeki contaları komple değiştirmek istiyorum. bunun için motorun inmesi gerekiyormu yoksa inmedende yapılabilirmi. internette bir siteden baktım conta takımına 70 YTL fiyat yazmışlar işçilikle birlikte ne kadara mal olur bu işlem.

motorunuzun inmesine gerek yok.
Üst kapakcontasını ve alt contayı, volant tarafı falan hepsi değiştirilebiliniyor diye biliyorum...

İşçilik Özel serviserde farklılık gösterecektir, ona servis sahibi arkadaşlar daha kesin yorum getirebilir...

Silindir kapak contası değişecekse motorun üst yarısı sökülecek..

motorun inmesine gerek yok. üst contada üst kapak sökülecek altta ise sol ön lastik sökülerek müdahele edilebilir diye biliyorum. 70 ytl +- olabilir. fazla bi fiyat değil ama genede ustalarımız daha iyi bilir.

motor inmediği için işçilik fazla tutmaz o zaman

Son düzenleme:
yarım motor inicek;)
kolay bi iş degil 1 gün sürer...

bendede 95 vectra gls vardı geçen sene üstkapak contasını değiştirdim yağ kaçırıyordu 3 saat te yaptılar sanıyorum çok fazla bir para vermedim

yalnız contalara dikkat edin üst contadan bahsediyorum,benim bir arkadaşta 93 a kasa 1.6 vektra var beyaz mantar conta takmıştı fazla bir randıman alamadı ondan,bir kaç ay önce aksaraya gittik siyah ile kahverengi karışımı mantar conta aldık onlar daha iyi olduğunu söylemişti.bilgilerinize.

motorun inmesine gerek yok. üst contada üst kapak sökülecek altta ise sol ön lastik sökülerek müdahele edilebilir diye biliyorum. 70 ytl +- olabilir. fazla bi fiyat değil ama genede ustalarımız daha iyi bilir.
sol ön teker değil sag ön teker:)
hangı contadan geldıgıne baglı opellerde kolay kolay sılındır kapak contasından kacırmaz 2000 ecotec motorlarda genellıkle sıbop kapak contası ve yag pompasının contasından gelır. bırde eksantrık ve krank kecelerınden gelir. fazla bırsey kalmadı gerçi. zaten pompa için karterde acılacagı ıcın karter contasıda değişir. işçilk sabıt bı fıyat olmaz servısten servıse degısır kımısıne göre zor iş kımısıne göre basıt. önce motoru yıkatım veya sılıp ıncelemek gerek belkı sadece sıbop kapagından kacırıyordur asagılara dogru sızıyordur

motoru yıkattım. çoğunlukla sibop kapağının oralardan sızıyor. halbuki 3 ay olmadı yeni değiştirmiştim o contayı ama yine kaçırdı. Aşağıdan termostatın etrafı yağ içinde. onlarında kaçırma ihtimali var bende tekrar hepsini de değiştireyim diyorum.

Geri