Combo ve Trigger Kayışı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgzorlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dgzorlu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam,

2004 model Opel Combo 1.7 dizel bir aracım var oldukça memnun bir şekilde 6 aydır kullanıyor(d)um. 2 hafta önce araba kardeşimdeyken yolda kalmış. Servise çekildiğinde trigger kayışı problemi olduğu ve çok ucuz atlatıldığı söylenmiş ve kayış değiştirilmiş. Testler falan yapılmış. Yapılırken de kardeşim başındaydı arabanın. Sonra bitti diye teslim etmişler ve yaklaşık 70-80 kilometre sonra yine yolda kalmış araba. Şimdi 8,5 milyar istiyorlar onarım için.

Servisin iyi niyetli olduğundan eminim ve fakat anlayamadığım, ilk seferinde yapısal bir arıza meydana geldiyse neden hiçbir belirti vermemiş olduğu aracın. Triger kayışı değişmiş ve çalıştırılmış, sorun çıkarmamış ve sensörlerinden de hiçbir uyarı vermemiş bir motor nasıl oluyor da 70-80 km sonra kapağı dağıtıyor pistonları aşındırıyor .?

Bir de asıl merak ettiğim, silindir kapağı + 2 piston ve gömleği muhtemelen, 8,5 milyar ediyor aracın ?

8.5 çok uçuk gibi geldi bana

gözden kaçan bi durum olabilir.kayışın gerginliğinde hata yapılmış olabilir veya malzemede(kayış, gergi bilyası) belki üretim hatası vardır.veya montaj sırasında yapılan işlem eksik veya yanlış yapılmış olabilir. bu arada 8500 ytl çok yüksek bi fiyat.o söylediğiniz parçaların o kadar tutması imkansız!bence siz arabayı özel güvenilir bi servise çekin!belki silindir kapağının değişmesi gerekmiyodur bile.veya değişmesi gerekiyosada çıkması bulunurr.daha ucuza mal olur.yenisini piyasadan alsanız bile gene servisten daha ucuza bulursunuz

1.7 dizel arabada kayış yok zincir var. bi de aracın nesi değişecek de 8.500 lira tutuyo. sadece bu saydıklarınsa muhammetin dediği gibi uçuk bir rakam

sitemizin servisi Kağan ve Muhammet arkadaşın dediklerine katılıyorum ya 8,500 ytl bi araba parası çok yüksek bi fiyat inşa Allah öyle bişey yoktur bence sen başka bi servise filan göster aracı.

1.7 dizel arabada kayış yok zincir var. bi de aracın nesi değişecek de 8.500 lira tutuyo. sadece bu saydıklarınsa muhammetin dediği gibi uçuk bir rakam
hayır kayış var zincir değil

3-4 bin ytl ye komple motor bulunabilir..

Ve tamamen servisin dikkatsizliği ve sorumsuzluğu

Öyle bir hataya meydan bırakmamaları gerekiyordu..

Geçmiş olsun.. Zor bir durum.. Eksantrikleri bile değişecek motorun..

Arızanın açıklamasını iste yazılı olarak..Ve önceki işlem ile ilgili elinde mutlaka iş emri gibi bi evrak olsun..Ve bir bağlantı kurmaya çalış arasında..

bende onu dicektim komple motor kaç paraki bunlar tamirat için 8.500 ytl fiyat istiyorlar....

nerde zincir war yenimi çıktı 1.3 de zincir war 1.7 motor dizel araçta kesinlikle kayış warrr

Geri