combo sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan duzceli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

duzceli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Araç bir iki haftadır kalkışta ve özellikle 60 ila 100 km arasında sallıyordu lastiklerden diye düşündük ve dört lastik değiştirdik.Lastik değişiminden sonra kalkıştaki sallantı kesti fakat 60 ila 100 km hız aralığında sallama devam ediyor.Sebebi ne olabilir?

balans ayarları düzgün yapıldı mı acaba?
jant yamulmuşta olabilir.

hocam jantlar kontrol edildi ve balans ayarları düzgün yapıldı.Kalkıştaki sallama kayboldu ama dediğim gibi 60 tan sonra 100 km ye kadar sallıyor.

o zaman size tek seçenek kalıyor ki sallama sorununu çözeceği kesin ama alt takımdan kaynaklı ise onu gidermez doğal olarak.
yapılacak şey jant ve lastik arabadan sökülmeden balans ayarı yaptırmak olacaktır...
o şekilde balans ayarı yapan bir yer bulmanız lazım.
diğerine göre eski bir teknolojidir ama sizin için gerekli bu durumda...
http://www.maviilan.com/adpics/4b0bf403eb8dfd5c71d36b44a.jpg
bu linkteki makina bahsettiğim...

rot balans ayarı yapan bir yerde aracın ön takımı bir kontrol ettirin isterseniz.
boşluk yapan aşınan bir parça olabilir.
birde lastiğin kullanıma bağlı olarak bir süre sonra tekrar balansını kontrol ettirin.yeni lastikler kullanıldıkca balansı bozulabiliyor.

teşekkürler..Aracın lastiklerini daha bir iki saat önce taktırdım.Lstikleri söküp makinada balans ayarı yaptılar bir de dediğinizi deneyelim

teşekkürler..Aracın lastiklerini daha bir iki saat önce taktırdım.Lstikleri söküp makinada balans ayarı yaptılar bir de dediğinizi deneyelim
söküp takılarak yapıldığını tahmin ettim zaten o yüzden bunu önerdim.
bu sorununuzu kesin çözer ama alt takımdan kaynaklı sorunları gideremez.
yani bir süre sonra tekrar sallama titreme sorunları çıkar ki o zaman da sorun artmış olacağı için kesin baktırmak gerekir alt takıma...

söküp takılarak yapıldığını tahmin ettim zaten o yüzden bunu önerdim.
bu sorununuzu kesin çözer ama alt takımdan kaynaklı sorunları gideremez.
yani bir süre sonra tekrar sallama titreme sorunları çıkar ki o zaman da sorun artmış olacağı için kesin baktırmak gerekir alt takıma...

aks kafasında sorun varsa yapabilirmi bu sallamayı ?

balans ayarı düzgün yapılmışsa düz ve düzgün zeminde sallama yapmaz diye tahmin ediyorum. başıma gelmediği için net cevap veremem ama mantıken zor bir ihtimal gibi..

yakıt sistemindende yapar enjektörler filan pisse

Geri