şimdi şöyle bir hesap yapayım. tabiki araçlarımız farklı, mutlaka yaptığım hesap sizinkiyle tutmayabilir. ama bir fikir cimnastiği yapabiliriz. aracın deposunu full yapmışsınız. ama nasıl yaptınız. tabanca atınca kestiniz mi, pompadaki küsuratlı değeri yukarı tamamlamak için biraz daha doldurdular mı, yoksa mazotu deponun ağzında görene kadar doldurdunuz mu? neden mi, şundan: sezai ağabeyede yazdım. ben 13000 km den beri ışık yanınca full depo alırım her ay. tabanca atınca 44 lt. alır. ağzına kadar ise 46 lt. alır. eğer tabanca atınca kestiyseniz deponuzda yola çıkarken 44 lt. vardır. ışık yanınca 965 km yapmışsınız. 44lt./965 km=4.56 lt. 100 km de yakarsınız. yok eğer benim gibi depoyu domuz sıkısı yapmışsanız o zaman 46lt./965 km=4.77 lt. 100 km de. her iki sonuçtada mükemmel bir değer yakalamışsınız. tebrik ederim. size sorularım olacak.siz değerli combo kullanıcıları aracımı fulleyip 140 ytlye doldurdum litre fiyatı ise 2950 ytl. yola çıktım ve taktiğim bu oldu aracın motorunu soğuk tuttum hep yani aracın ısıtma sistemini açtım içeriye sıcak üfledi ama camları tabii açtımve öylece 80 km hızı geçmeden bi güzel kullandım ve 965 kmnin 200 kmsini şehiriçi ve klima çalışır durumda kullandım ve bende şok geçirerek bu kmye şaşırdım. eğer yardımcı olursanın resimler göstericem ama resim koymayı bilmiyorum
![]()
1-vitesleri kaç devirde değiştirdiniz?
2-80 km ile seyrettim diyorsunuz. o zaman combo aracı en az yakıtı 80 km sabit hızda 5.viteste harcıyor diyebilir miyiz?
3-bu yaz gününde aracın içine 765 km boyunca(965-200) sıcak hava üfleterek nasıl kalp krizi geçirmediniz?